Connect with us
Publicitate

Util

Trafic îngreunat pe drumul spre Brașov. În ce alte zone din țară se circulă cu dificultate

Publicat

pe

Publicitate

Centrul Infotrafic a anunțat că circulația se desfășoară cu dificultate pe mai multe tronsoane de drum din România, în cursul dimineții de sâmbătă. Turiștii care se îndreptă spre munte trebuie să știe că pe Drumul Național 1, între Brașov și Ploiești, traficul este intens.

„În cursul zilei de astăzi, 21 ianuarie, se vor efectua lucrări de plombare a carosabilului pe DN 1 Ploiești – Brașov, la kilometrul 113+300 de metri, pe sensul de urcare către municipiul Brașov, în zona localității Posada, județul Prahova. Traficul se desfășoară dirijat de către polițiști, alternativ, pe un sens”, au anunțat reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Șoferii sunt avertizați că se circulă în condiții de iarnă, fiind precipitații sub formă de ninsoare în cursul nopții, în zona montană a județelor Alba, Dâmbovița, Gorj și Maramureș, însă nu există restricții de circulație. De asemenea, mai multe drumuri din județul Prahova au carosabilul umed în urma ploilor din zonă, anunță fanatik.ro.

Pe de altă parte, Infotrafic anunță că a fost reluat traficul pe DN 7C Curtea de Argeş – Sibiu, în zona localității Arefu, județul Argeș, după ce pe tronsonul kilometric 86 și 87 au avut loc, vineri, două alunecări de teren în cursul zilei de ieri.

Publicitate

Însă există două drumuri cu circulația rutieră oprită. Primul este DN7 (E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 194 + 300 de metri, localitatea Călimănești, județul Vâlcea, ca urmare a ploilor abundente din ultimele ore.

„Partea carosabilă a fost inundată, iar traficul rutier este deviat pe DN 7 CC (Centura ocolitoare a localității Călimănești). Se acționează cu utilaje pentru degajarea suprafeței de rulare”, precizează Centrul Infotrafic.

Traficul este oprit încă de vineri și pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, județul Caraș-Severin, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Mașinile sunt redirecționate pe ruta Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 -Moldova Nouă.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, recomandă Poliția Română.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes