Connect with us
Publicitate

Util

6 sfaturi de bază, recomandate de Salvamont, atunci când te întâlnești cu animale sălbatice

Publicat

pe

Având în vedere creșterea activității animalelor sălbatice la nivelul întregii tari, semnalată prin mesajele de tip Ro-Alert, distribuite de ISU sau de interacțiunile tot mai dese dintre oameni și acestea, Salvamont Poiana Braşov vă reaminteşte câteva reguli de baza, pentru a minimiza riscul unor astfel de întâlniri, chiar și atunci când vă aflați pe munte:

  • Nu părăsiți niciodată poteca marcată. Animalele sălbatice evită zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a vă întâlni cu ele.
  • Nu mergeți singur pe munte. O simplă discuție cu partenerul este suficientă pentru a ține animalele sălbatice la distanță. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați la dumneavoastră un fluier (un astfel de fluier se găsește de regulă la catarama de prins la piept a rucsacului)
  • Țineți câinii de companie legați în lesă. Aceștia pot agita animalele sălbatice și le pot trimite înspre dumneavoastră.
  • Luați cu dumneavoastră și țineți la îndemăna spray-ul pe bază de piper împotriva animalelor sălbatice.
    Acesta este foarte mic și compact (mai mic decât un deodorant obișnuit, se poate achiziționa de la magazinele cu specific vânătoresc) și poate fi de un real folos.
  • Evitați să faceți plimbări seara tărziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă.
  • Dacă aveți de gând să campați cu cortul, nu o faceți în locuri izolate. Asigurați-vă că montați cortul într-o zona de campare organizată și că nu țineți niciun fel de mâncare în acesta (animalele sălbatice pot detecta chiar și mirosul conservelor nedesfăcute). Hrana legați-o la înălțime undeva mai departe de cort. Nu mâncați în cort sau în imediata apropiere a acestuia și spălați-vă pe mâini după ce luați masa pentru a îndepărtă orice urmă de miros de mâncare.

Ce trebuie să faci când te întâlnești cu ursul în pădure. 10 acțiuni recomandate de un respectat silvicultor brașovean

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes