Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tot mai multe incendii de vegetaţie în Braşov. Trei doar în ultimele 24 de ore

Publicat

pe

Publicitate

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Țara Bârsei” al județului Brașov s-au confruntat în ultima perioadă cu tot mai multe incendii de vegetație uscată, trei dintre acestea fiind înregistrate numai în ultimele 24 de ore.

Primul incendiu a fost anunțat între Bod și Araci, lângă Drumul Județean 103, iar celelalte două au fost în localitatea Sânpetru și în apropierea DN 1, între localitățile Mândra și Râușor.

De la începutul anului 2022, ISU Brașov a intervenit la 28 de incendii de vegetație uscată.

Specialiști din cadrul ISU Brașov solicită cetățenilor să nu recurgă la incendierea vegetației uscate deoarece își pun în pericol viața, bunurile și riscă sancțiuni conform prevederilor legale.

Publicitate

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Activităţile de ardere a miriştii, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale pot fi executate numai după obţinerea, în prealabil, a permisului de lucru cu foc.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes