Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Tot ce trebuie să știi dacă mergi cu trotineta electrică prin oraș

Publicat

pe

Publicitate

Tot mai mulți brașoveni aleg trotineta electrică pentru deplasarea prin oraș. Aceasta este rapidă, ușor de manevrat, nu necesită loc de parcare mare, se poate strecura pe oriunde, poate fi dusă în brațe pe scări, de exemplu și este prietenoasă cu mediul.

Potrivit polițiștilor, zilnic, însă, persoane care circulă cu trotineta electrică sunt și victime ale accidentelor rutiere. De aceea, este bine să respecte câteva reguli ca să fie în siguranță.

Astfel, trotineta electrică poate circula cu viteze între 6 și 25 de kilometri la oră și nu poate circula pe drumuri pentru care limita de viteză este mai mare de 50 de kilometri la oră. Persoanele peste 14 ani pot conduce o trotinetă electrică, dar trebuie să poarte cască de protecție dacă nu au împlinit 16 ani, iar când vizibilitatea este redusă trebuie să poarte echipament fluorescent. La schimbarea direcției de mers, conducătorul de trotinetă trebuie să se asigure temeinic și să semnalizeze din timp intenția de a vira. În circulația pe drumurile publice, trotineta electrică trebuie să fie echipată cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant – fluorescente. Este interzisă circulația pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Brașov, agentul principal Nadia Olaru.

Cei care nu respectă regulile de circulație atunci când sunt cu trotineta riscă amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei, iar cei care nu au dotarea corespunzătoare pot primi amenzi între 870 și 1160 de lei, transmite radiobrasovfm.ro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes