Connect with us
Publicitate

Turism

Top idei de activități pentru un weekend relaxant în familie (P)

Publicat

pe

Publicitate

Pe măsură ce se apropie fiecare weekend, în majoritatea familiilor apar întrebări legate de modalitățile de petrecere a timpului liber. În general, în zilele libere, toți căutam să ieșim din rutina specifică săptămânii de lucru și să venim cu propuneri de activități interesante atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Dacă te regăsești printre cei care se află în pană de idei și își doresc să aibă activități inedite, care îmbină cu succes distracția cu relaxarea, iată câteva opțiuni de petrecere a timpului liber în Brașov și prin împrejurimi:

La un grătar sau la zoo

Rezervă-ți o zi pentru a te bucura de liniștea cartierului Noua. Aici ai mai multe variante de petrecere a timpului liber. Dacă vrei să te bucuri de liniște, aer curat și să vezi animale în condiții de mediu aproape de habitatul lor natural, fă o vizită la Grădina Zoologică a Brașovului. În schimb, dacă preferi să faci un grătar alături de prieteni și să te relaxezi, mergi în zona de agrement a parcului Noua. Există zone special amenajate pentru astfel de activități, însă, pentru a prinde loc, încearcă să ajungi la primele ore ale dimineții. Pentru și mai puțin stres, descarcă-ți o aplicatie online taxi Brasov și lasă-ți mașina acasă.

Publicitate

Un picnic în Poiana Brașov

Una dintre cele mai relaxante activități de care se pot bucura toți membrii familiei este să organizezi un picnic într-o poiană. Iar cea mai aproape de oraș este Poiana Brașov. Pregătește-te cu o seară înainte și asigură-te că ai la tine sendvișuri, câteva gustări, apă, suc sau cafea, o pătură și o ladă frigorifică. Pentru a face totul mai distractiv, poți lua cu tine o minge sau un set de palete de badminton. În acest fel, poți îmbina cu succes distracția și relaxarea.

O drumeție 

Dacă vă place să vă aventurați în drumeții, zona Brașovului oferă o mulțime de oportunități. În funcție de rezistența și disponibilitatea familiei, puteți încerca o drumeție pe Muntele Tâmpa, Piatra Craiului, spre Cascada Urlătoarea sau Treptele lui Gabony. Asigurați-vă că aveți cu voi gustări și apă, dar și o geacă anti vânt.

O plimbare pe bicicleta în oraș

Brașovul este un oraș frumos, mai ales când îl admiri de pe două roți. Lăsați mașinile acasă și faceți o tură de oraș cu bicicleta – puteți închiria unele dacă nu aveți. Pentru a face totul mai relaxant, opriți-vă la o înghețată sau la o cafea în centrul orașului și bucurați-vă de atmosfera relaxantă, specifică zilelor libere.

O vizită la parcurile de aventură

Dacă aveți multă energie și un strop de adrenalină, rezervați-vă o zi pentru a merge la un parc de aventură. Cățăratul, aerul curat și petrecerea timpului în natură vă vor încărca de stare de bine. Dacă nu ați mai făcut acest lucru niciodată, este indicat să începeți cu un traseu de o dificultate scăzută. Totodată, țineți cont de vârsta copiilor – în general, acestea sunt indicate celor cu vârsta de peste patru ani.

Indiferent de opțiunea aleasă, un weekend petrecut în Brașov și împrejurimi promite să fie memorabil pentru întreaga familie. Fie că optați pentru o zi relaxantă în natură, o aventură plină de adrenalină sau pur și simplu pentru momente de liniște și contemplare, acest oraș are multe de oferit.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes