Connect with us
Publicitate

Economic

Top 10 cele mai bune orașe în care să trăiești în România. Braşovul, pe locul 2

Publicat

pe

Cluj-Napoca, Brașov și Constanța ocupă podiumul într-un top al celor mai bune orașe în care trăiești în România, arată studiul T.R.A.I. realizat de platforma Storia.

Capitala se află pe locul 4. Urmează Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Ploiești, Craiova și Alba Iulia. Timișoara, de exemplu, nu a reușit să intre în primele 10 orașe, aflându-se pe poziția 12. La finalul articolului găsiți clasamentul complet al tuturor orașelor analizate în cadrul studiului.

TOP 10 Cele mai bune orașe în care să trăiești în România

  1. Cluj-Napoca: 46,77
  2. Brașov: 43,66
  3. Constanța: 40,82
  4. București: 40,32
  5. Târgu Mureș: 39,11
  6. Râmnicu Vâlcea: 38,43
  7. Sibiu: 38,09
  8. Ploiești: 37,02
  9. Craiova: 36,99
  10. Alba Iulia: 36,94

De altfel, niciunul dintre orașe nu a reușit să obțină un punctaj care să-i asigure o „notă de trecere”. Cel mai mare punctaj (46,77 puncte din 100) a fost obținut de Cluj-Napoca. Scoruri de peste 40 de puncte au obținut și Brașov (43,66), Constanța (40,82) și București (40,32).

Publicitate

Studiul T.R.A.I. realizat de Storia măsoară o serie de factori cheie (trafic, acces la servicii și facilități, calitatea aerului, valoarea proprietăților) pe care, ulterior, îi traduce într-un scor de calitate a vieții. Cercetarea adună date din surse obiective precum Google Traffic, Google Places, Airly și storia.ro.

Cu cât scorul T.R.A.I. se apropie de 100, cu atât nivelul de trai este mai ridicat în zona respectivă. Cele 4 criterii principale luate în calcul sunt următoarele:

Traficul. Criteriul ia în calcul date precise despre circulația rutieră și viteza de deplasare, în raport cu viteza maximă legală admisă în zonă. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât traficul este mai redus în zonă.

Calitatea aerului este calculată pe baza datelor Airly. Monitorizează constant calitatea aerului pe baza indicatorilor de poluare: particule în suspensie, oxizi de azot, O3, SO2, CO, temperatură, presiune atmosferică, umiditate și vânt. Cu cât scorul este mai ridicat și se apropie de 100, cu atât aerul este mai curat în zona respectivă.

Repere. Acest criteriu ia în calcul numărul total de magazine, supermarketuri, baruri, restaurante, grădinițe, școli, parcuri, locuri de joacă, facilități medicale și mijloace de transport în comun disponibile. Cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât zona are mai multe puncte de interes pe metru pătrat.

Imobiliare. Calculează costul mediu pe metru pătrat al locuințelor, raportat la media prețurilor imobiliare la nivel național. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât locuințele din cartier au prețuri mai ridicate pentru cumpărare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes