Connect with us
Publicitate

Social

Toate blocurile din România ar trebui vopsite în alb. Este soluția propusă de parlamentarul brașovean, Gabriel Andronache, pentru ca apartamentele să rămână răcoroase în zilele caniculare

Publicat

pe

Temperaturile foarte mari din ultimele zile pare că i-au afectat inclusiv pe parlamentari. Deputatul brașovean, Gabriel Andronache, vrea ca toate blocurile din țară să fie vopsite în alb pentru ca apartamentele românilor să nu se mai încingă excesiv în zilele caniculare. Această soluție, spune Andronache, ar duce la scăderea temperaturii din locuință cu 3 grade Celsius.

Publicitate

„Este sufocant de cald în aceste zile de vară. În acest context consider că este o datorie proviață ca prin mici contribuții personale să ne implicăm pentru reducerea fenomenului încălzirii globale prin masuri de eficiență energetică. Mai puțină energie consumată înseamnă mai puțin combustibil fosil utilizat pentru producerea acesteia. Spre exemplu sunt studii importante care arată că vopsirea clădirilor și a acoperișurilor în culoarea albă reduce temperatura clădirilor cu cel puțin 3°C. Este diferența între suportabil și insuportabil, în special la ultimele etaje ale blocurilor unde acoperișurile/ terasele sunt acoperite cu materiale hidroizolante de culoare închisă cât și diferența de eficiență energetică transformată în resurse economisite, de sute de lei, bani care pot fi economisiți de către români (diferența între a utiliza aer condiționat și a nu îl utiliza, deoarece culoarea albă reflectă căldură și astfel se reduce temperatura în interiorul caselor fără a utiliza aparatul electric de răcire)”, a spus deputatul Gabriel Andronache.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, parlamentarul Partidului Național Liberal spune că a depus un amendament la Codul Urbanismului pentru ca această propunere a sa să intre în vigoare.

„Am depus un amendament la Codul Urbanismului, cod aflat în dezbatere la Camera Deputaților. Dacă se adoptă amendamentul clădirile din România vor fi vopsite în alb și în tonuri derivate din alb. Am credința că amendamentul merită susținut. Fiecare dintre noi poate înțelege mecanismul îmbrăcând, în aceste zile sufocante din cauza căldurii, o zi haine închise la culoare, iar în următoarea zi haine albe. Sunt sigur că veți remarca diferența, urmare a confortului oferit de purtarea hainelor albe. Și veți deveni suporter al amendamentului legislativ! Să avem succes!”, a mai scris parlamentarul brașovean pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Andronache nu a clarificat cine va suporta cheltuielile pentru vopsirea clădirilor în alb și ce sancțiuni riscă dezvoltatorii sau asociațiile de proprietari care nu se vor conforma acestei reguli.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes