Connect with us
Publicitate

Social

Toamna a venit mai devreme. Cod Portocaliu în județului Brașov și în alte 11 județe. Se vor semnala ploi însemnate cantitativ

Publicat

pe

Publicitate

Se pare că toamna se instalează mai devreme în România, după ce meteorologii au transmis un cod portocaliu de ploi și furtuni pentru următoarea perioadă, în țara noastră. Mai multe județe ale țării vor fi afectate de aceste schimbări meteo. Astfel, avertizarea, care este valabilă până mâine seară, presupune instabilitate atmosferică și cantități însemnate de precipitații.

Potrivit ANM, codul portocaliu intră în vigoare de la ora 15:00 și este valabil pentru județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău. Aici, ploile vor fi abundente și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50 – 90 l/mp. Această avertizare meteo este valabilă până duminică la ora 18.00.

Cod galben de instabilitate atmosferică

În timp ce o parte dintre județe urmează să fie afectate de codul portocaliu, restul țării va suferi din cauza codului galben de instabilitate atmosferică. Acesta a intrat în vigoare de la ora 10:00 și este caracterizat de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. În majoritatea regiunilor țării se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Ploile vor avea caracter torențial, în timp ce cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte sau prin acumulare, 25-35 l/mp și local 40-50 l/mp. Avertizarea este valabilă până mâine seară, la ora 23:00. Cu toate acestea, județele care nu sunt vizate de aceste alerte meteo sunt cele din sud-estul țării.

Publicitate

Cum va fi vremea între 30 august și 6 septembrie

Sfârșitul lunii august și debutul toamnei, în luna septembrie, se anunță a fi caracterizate de valori termice mai scăzute chiar și de cât normalul acestei perioade. În regiunile intracarpatice, în perioada 30 august – 6 septembrie, cantitățile de precipitații se vor situa în intervalul normal pentru această perioadă, în toate regiunile României, în timp ce valorile termometrelor vor fi destul de scăzute.

În săptămâna 06 septembrie-13 septembrie, se anunță temperaturi medii ușor mai coborâte decât cele obișnuite. De asemenea, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul valorilor normale pentru perioada aceasta a anului și vor remarca în întreaga țară. Ulterior, în perioada 13 septembrie-20 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale, pe întreg teritoriul României. Totodată, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, de asemenea, în toate regiunile țării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes