Connect with us
Publicitate

Administrație

Toaletă „regală”, în centrul stațiunii Sinaia. Primăria a plătit 52.000 de euro pentru un WC public inteligent

Publicat

pe

Un oraș regal, așa cum este Sinaia, avea nevoie și de toalete publice pe măsură. Așa că autoritățile s-au conformat și au decis să cumpere un WC inteligent care a costat 52.000 de euro. Cu acești bani poate fi cumpărat un apartament cu două camere în stațiune sau chiar 3 mașini Dacia Sandero noi.

Publicitate

Potrivit prahovainfo.ro, toaleta a fost montată chiar în centrul stațiunii, la intrarea în parcul central Dimitrie Ghica. WC-ul a costat atât de mult pentru că este unul inteligent, care funcționează automat și se curăță singur, după fiecare utilizare.

Potrivit informațiilor publicate în SEAP, toaleta este destinată și persoanelor cu dizabilități, iar după fiecare utilizare se declanșează curățarea și dezinfecția automată a podelei cabinei, curățarea, dezinfecția și uscarea vasului toaletei în interior și exterior, dar și ventilația și parfumarea cabinei, plus igienizarea mâinilor după utilizarea toaletei. Dispune și de un sistem electronic automat pe bază de senzori „no touch” pentru deschiderea și închiderea ușii, care se deschide și în caz de urgență.

La sfârșitul anului trecut o astfel de toaletă inteligentă a fost montată și în Livada Poștei, din Brașov. Investiția a făcut parte dintr-un proiect pilot al primăriei și a costat 55.000 de euro. Dar proiectul s-a dovedit a fi un eșec pentru că la nici o lună de când a fost montat, WC-ul ajunsese un adevărat focar de infecție, semn că toaleta nu se autocurăța și nici personalul de la curățenie nu trecea pe acolo.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    21 octombrie, 2022 at 8:36 am

    În cât timp va dispărea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes