Connect with us
Publicitate

Administrație

Toaleta automată din centrul oraşului, motiv de controversă în Consiliul Local Braşov. Este amplasată bine sau nu?

Publicat

pe

Publicitate

Toaleta publică automatizată din Livada Poștei, de pe pietonalul din fața Rectoratului și a Școlii 6, a stârnit discuții în Consiliul Local.

Unul dintre aleșii locali a cerut reamplasarea ei.

“Solicitarea mea ar fi de a muta această toaletă automatizată, ca să nu strice peisajul arhitectural din acea zonă. Acele două clădiri au beneficiat de o serie de lucrări de reabilitare și de reparații și ele, la acest moment, arată absolut superb și ar fi păcat ca aspectul acestora să fie umbrit de amplasarea unei toalete publice cumva în mijlocul acestui peisaj. Cred că ar strica imaginea celor două entități și ar fi un afront adus celor care s-au străduit atât de mult să le redea strălucirea”, a spus consilierul local Pamela Diaconu.

De cealaltă parte, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a susținut că amplasarea ei exact în piațeta din fața Rectoratului a fost decisă cu un scop: “La Paris sunt 1400 de toalete automatizate pe toate arterele, în toate zonele publice, foarte vizibile și foarte accesibile. Într-un oraș turistic, suntem datori să punem aceste toalete nu în locuri ascunse, ci să fie vizibile și accesibile celor care vin să ne viziteze orașul. Amplasamentul legat de Livada Poștei are o justificare foarte clară și foarte simplă – este principalul nod de transport public. Toți cei care vin să ne viziteze orașul și folosesc transportul public și vor să ajungă în zona centrală vor trece, cel mai probabil, prin Livada Poștei. Prin urmare, o amplasare a unei toalete în acea zonă este oportună și a fost unul dintre principalele puncte pe care le-am vizat”.

Publicitate

Edilul a menționat că va solicita și un punct de vedere din partea Arhitectului șef în acest caz, transmite Radio România Braşov FM.

Toaleta din Livada Poștei face parte dintr-o primă serie de 6 care vor fi funcționale în oraș, din acest an.

În următorul an, municipalitatea promite alte 22 de astfel de toalete amplasate pe domeniul public.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes