Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Titi Aur: „În Brașov se circulă extraordinar de bine raportat la cât este de aglomerat”

Publicat

pe

Publicitate

Aglomerația din traficul rutier de pe străzile din România și orele petrecute în mașină reprezintă un motiv de stres suplimentar pentru mulți dintre șoferi. Unele dintre cele mai aglomerate orașe sunt București, Constanța, Timișoara sau Iași.

În anumite localități circulația rutieră este mult mai lejeră, deși există și aici un număr semnificativ de autoturisme, potrivit specialistului în conducere defensivă Titi Aur. Este și cazul municipiului Brașov.

Chiar dacă vorbim de un oraș mare din România, turistic și industrial, situația din Brașov este diferită. În urmă cu 20 de ani, autoritățile au hotărât să fie făcută o sistematizare a municipiului care ajută și în prezent.

„Se circulă extraordinar de bine raportat la cât este de aglomerat”

Publicitate

Despre acest lucru a vorbit Titi Aur la emisiunea DC Conducem. Investiția a fost făcută de Consiliul Județean de la vremea respectivă, reușind astfel să rezolve problema ambuteiajelor imense.

„Prin 2003-2004 s-a făcut o investiție. Consiliul Județean a plătit o echipă care a realizat un proiect de sistematizare al Brașovului. Anterior, Brașovul era un oraș imposibil- pe Strada Lungă, prin centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli.

S-a făcut o sistematizare adevărată a orașului. Practic s-a făcut, impropriu spus, un sens giratoriu mare- dar gândită foarte bine, aplicată pe mai multe mandate. Nu a fost o ambiție politică.

În Brașov se circulă extraordinar de bine raportat la cât este de aglomerat, pentru că este în centrul țării, este un oraș turistic și industrial”, a transmis Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

Expertul în conducere defensivă spune că acest exemplu ar trebui să fie urmat de autoritățile orașelor unde traficul s-a transformat într-un coșmar. Titi Aur susține că în multe localități nu există o logică a străzilor și a sensurilor. Totodată, semafoarele nu sunt sincronizate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    19 aprilie, 2024 at 12:24 pm

    Nu mai stiu io egzact da parca ierea primar nea Scripcaru sa traiasca 1000 da ani.
    Iel a chemat niste specialisti da afara da undeva si a facut aia sistematizare ca la carte !Cu semafoare sincroane intre ele si giratorii si da toate.
    Mersi mult nea Scripcaruleee ! Multa sanatate si tot ce vrei matale sa se faca in Brasov !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes