Connect with us
Publicitate

Social

Tinerii care provin din medii defavorizate pot face gratuit școala de șoferi pentru obținerea permisului de conducere

Publicat

pe

Publicitate

Tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 şi 25 de ani, pot face gratuit şcoala de şoferi pentru obţinerea unui permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie în cadrul unui program finanţat de Fundaţia pentru Comunitate, ce include decontarea tuturor cheltuielilor aferente dobândirii unui permis de conducere.

„Programul oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi. Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Brașov.net, de Fundaţia pentru Comunitate.

Detalii şi formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente obligatorii: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii; ofertă de preţ de la şcoala de şoferi; document despre nivelul studiilor absolvite. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2023.

Publicitate

În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. Programul, ajuns la cea de-a opta ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes