Connect with us
Publicitate

Util

Timp de patru zile se circulă gratuit cu autobuzele RATBV

Publicat

pe

Publicitate

Din 6 septembrie, a început la Brașov Forumul Orașelor Verzi, evenimentul dedicat protejării mediului, care își propune să contribuie la obiectivul “Brașov – capitala verde a României” și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu. Acest eveniment își propune să aducă în atenția brașovenilor și măsurile pe care fiecare dintre noi le poate lua pentru a reduce poluarea, fie că vorbim de utilizarea transportului în comun, în defavoarea autoturismului propriu, redarea anumitor zone traficului pietonal sau instalarea unei aplicații care măsoară amprenta de carbon pe care o lăsăm fiecare dintre noi.

Transportul în comun este una dintre alternativele viabile și ecologice în municipiul Brașov, mai ales că mare parte din parcul auto este unul nou, pe foarte multe rute circulând autobuze electrice și troleibuze. Având în vedere că mulți dintre brașoveni utilizează autoturismele proprii având în minte imaginea condițiilor precare din ceea ce însemna transportul în comun acum câțiva ani, Municipalitatea a luat decizia de a le oferi tuturor brașovenilor posibilitatea să utilizeze gratuit transportul în comun din Brașov în perioada desfășurării Forumului Orașelor Verzi. Astfel, între 9 și 12 septembrie, pe toate traseele din interiorul municipiului, inclusiv pe linia 20, Brașov – Poiana Brașov, brașovenii vor circula gratuit.

Zone pietonale în centrul istoric. O altă măsură adoptată pe perioada derulării acestui eveniment este aceea de a reda traficului pietonal mai multe zone din centrul istoric. După închiderea circulației în zona cuprinsă între magazinul Star și Modarom, noi zone vor fi restricționate pentru traficul rutier și vor deveni pietonale. Astfel, în această perioadă, în intervalul orar 10.00 – 22.00, pe Str. Mureșenilor și str. George Barițiu sensul de coborâre dinspre Maternitate spre Casa Armatei va fi restricționat, iar traficul se va desfășura în sens unic, de urcare către Șchei, pe cele două benzi. Pe Șirul Ludwig van Beethoven, circulația va fi închisă, în același interval orar, pe banda care face legătura dintre Maternitate și sensul giratoriu de la Casa Junilor (Poarta Șchei), iar pe banda dinspre Facultatea de Silvicultură, va fi schimbat sensul de circulație, și se va circula dinspre Maternitate spre Poarta Șchei.

„Ne-am propus să facem din orașul nostru capitala Verde a României, iar pentru asta trebuie să deschidem orașul către cetățeni și către pietoni. De aceea, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi, mai multe zone vor deveni pietonale. În unele zone fi ateliere creative, activități sportive, zone de lectură, iar în altele ne vom putea plimba. Este un proiect-pilot prin care arătăm brașovenilor că oamenii sunt mai importanți decât mașinile, și pentru că ne dorim un oraș verde, am trecut de la etapa de idei la cea de implementare a măsurilor care vor transforma Brașovul în orașul pe care ni-l dorim cu toții“, a explicat primarul Allen Coliban.

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes