Connect with us
Publicitate

Sport

Timp de 330 de zile s-a trezit la 6 dimineața și a ieșit la alergat. Ce record a stabilit un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Sfântu Gheorghe

Publicat

pe

sursa foto: www.weradio.ro
Publicitate

La 56 de ani, un bărbat din Sfântu Gheorghe, a devenit un adevărat exemplu pentru toți cei care sunt pasionați de sport și de un stil de viață sănătos. Vanja Miklos a acceptat provocarea de a se trezi la 6 dimineața și de a ieși la alergat, indiferent de condițiile meteo. El a reușit astfel să doboare recordurile stabilite de alergătorii amatori pentru că a alergat 330 de zile lucrătoare, scriu jurnaliștii weradio.ro.

Vajna Miklos a început provocarea „6 a.m.” in octombrie 2021, când și-a propus să parcurgă cele 100 de zile consecutive de alergare matinală, însă odată prins „microbul” nu s-a mai oprit, deși de multe ori nici starea de sănătate nu l-a ajutat. Luna trecută, pe 10 ianuarie, a încheiat pariul pe care l-a făcut cu propriul său corp, bifând un record absolut pentru echipa Fitness Tribe – 330 de zile de alergare, de luni până vineri, la 6 dimineața.

Pasiunea pentru mișcare fizică a căpătat-o încă din copilărie, dar cea pentru alergare a început să prindă rădăcini mai adânci abia în urmă cu 10 ani. Bărbatul spune că nu va renunța la alergarea de la 6 dimineața, chiar dacă, poate, nu va mai doborî alte recorduri.

„După 100 de zile se obișnuiește omul și cu trezitul, și cu frigul, așa că până la urmă am reușit să ating 330 de zile. Nu știu dacă voi bate acest record, nu promit nimic, dar în continuare mai alerg, chiar dacă o să mai fac și câte o pauză (…) Eu am făcut sport încă din copilărie, am făcut gimnastică și atletism, dar atletismul nu mi-a plăcut la vremea respectivă. De vreo 10 ani alerg, înainte mai mergeam cu bicicleta”, a spus Vajna Miklos, citat de aceeași sursă.

Publicitate

Dar bărbatul de 56 de ani nu este singurul membru al familiei sale din viața căruia sportul este nelipsit, sau care doboară recorduri. În 2020, fiul său Vajna János, care pe atunci avea 21 de ani, și-a propus ca în decurs de 24 de ore să ducă la bun sfârşit un „Everesting” – o cursă care presupune parcurgerea în mod repetat a unui segment de drum în urcare, până la atingerea unei diferenţe de nivel de 8848 de metri, echivalentul înălţimii muntelui Everest.

Fundaţia Comunitară Covasna a organizat la vremea respectivă o ediţie specială a campaniei „Pedalează pentru un scop bun”, iar tânărul ciclist, care este bolnav de diabet, a fost singurul participant, în încercarea de a aduna fonduri pentru Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet din judeţul Covasna. Pentru a-şi atinge obiectivul, tânărul ar fi trebuit să urce şi să coboare drumul dintre Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi de 45 de ori, și deși atunci nu a reușit să doboare acest record, anul următor a câștigat provocarea.

„Și fiul meu a făcut provocarea de 21 de zile, dar el e cu bicicleta mai mult, a făcut provocarea Everesting, a urcat pe deal la diferența de nivel de 8.848 m, aici în oraș, în urmă cu doi ani. A început la Șugaș Băi acum 3 ani și până la urmă a reușit un an mai târziu”, a mai spus Vajna Miklos.

Pentru tinerii sedentari sau care, poate, nu sunt convinși de beneficiile sportului, bărbatul are și un mesaj: „Să facă sport, nu neapărat să iasă la alergat intens din prima, pentru că se pot accidenta la genunchi. Să meargă, să facă mișcare, și cu timpul se va obișnui organismul cu mișcarea. Totul este să o faci din plăcere, iar în grup e mai bine, merge mai ușor”.

Pe 26 martie, provocarea „Alergarea la 6 dimineața” a echipei Fitness Tribe împlinește 5 ani de la lansare. De la un an la altul, numărul celor care li se alătură alergătorilor amatori crește, în prezent echipa având circa 150 de membri activi.

Persoanele care vor să se alăture echipei de alergători trebuie doar să se înarmeze cu ambiție și să se prezinte zilnic, la ora 6:00, la Stadionul Municipal sau în fața instalației Sepsi din Parcul Elisabeta. Cei care finalizează provocarea de 21 sau de 100 de zile consecutive primesc tricouri personalizate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes