Connect with us
Publicitate

Eveniment

Timp de 10 luni, un braşovean a cumpărat telefoane şi laptop-uri de pe internet, a luat banii pentru retur dar nu a dat înapoi şi produsele. Mai mult, a reuşit să vândă un telefon pe aceeaşi platformă online

Publicat

pe

Publicitate

Timp de 10 luni un braşovean a înşelat de mai multe ori un magazin online. individul cumpăra telefoane şi laptop-uri, le făcea retur, lua banii înapoi dar nu înapoia produsele. astfel, individul a reuşit să facă o pagubă de aproape 80.000 de lei, spun procurorii. Acum a ajuns în arest pentru 30 de zile şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune în formă continuată.

Pentru a nu putea fi prins, bărbatul a folosit carduri bancare care nu erau pe numele lui şi conturi de e-mail cu date false. Mai mult, individul avea şi o firmă prin de vânzări online, iar unul din telefoanele pe care le-a „cumpărat” l-a vânt mai apoi pe aceeaşi platformă online.

„În intervalul februarie – noiembrie 2022, o persoană, prin manipularea serviciului de retur al unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate vânzarea online de produse și care oferă posibilitatea livrării la anumite puncte special amenajate, a indus-o în eroare pe aceasta, în sensul că a recuperat prețul achitat, dar a și păstrat bunurile achiziționate, provocând astfel o pagubă de aproape 80.000 lei constând în contravaloarea telefoanelor și a laptopurilor dobândite.

În acest sens, inculpatul a folosit carduri bancare neînregistrate pe numele său, conturi e-mail cu date înșelătoare, conturi fictive pe platforma societății păgubite, precum și adrese diferite de retur, în vederea ascunderii identității reale. De asemenea, unul dintre telefoane ar fi fost ulterior înstrăinat printr-o societate aflată în legătură cu inculpatul și care are ca obiect de activitate vânzarea unor astfel de bunuri pe platforma de vânzare a societății păgubite.

Publicitate

La data de 23 decembrie 2022, Judecătoria Brașov a admis propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes