Connect with us
Publicitate

Economic

Țigările, alcoolul și băuturile cu zahăr s-ar putea scumpi de la 1 septembrie. Ce alte majorări pregătesc guvernanții

Publicat

pe

În vreme ce unele alimente de bază se ieftinesc, guvernanții pregătesc scumpiri la alte produse consumate foarte des de români. Începând cu data de 1 septembrie, accizele pentru alcool și tutun ar putea crește. Practic, ministerul Finanțelor ar vrea să crească încasările la bugetul de stat pe seama viciilor românilor. În paralel, tot de la 1 septembrie, am putea fi nevoiţi să scoatem mai mulţi bani din buzunar şi pentru ieşirile în oraş sau pentru vacanțe.

Publicitate

Potrivit observatornews.ro, de la 1 septembrie s-ar putea mări accizele la tutun şi alcool. La fel şi taxa de licenţiere a jocurilor de noroc. Şi băuturile non-alcoolice care conţin zahăr ar putea costa mai mult, în funcţie de cantitatea de zahăr pe care o conţin, spun surse politice.

Tot din toamnă am putea să plătim mai mult pe vacanţe sau mese la restaurant. Şi asta pentru că TVA-ul din industria HORECA ar putea să crească de la 9% la 19%. De exemplu, pe o masă la restaurant care costă azi 109 lei am putea plăti din toamnă 119 lei. În cazul unei nopţi de cazare pe litoral – de 420 de lei – aceasta ar putea posta 476 de lei.

În plus, începutul anului viitor ar putea să vină cu un impozit pe dividende mai mare. Din toamnă, angajaţii din agricultură şi construcţii ar putea fi obligaţi să plătească contribuţia la sănătate de 10%. Adică ar putea avea venituri mai mici cu între 300 şi 400 de lei, spun economiştii.

Publicitate

Toate aceste măsuri fiscal-bugetare sunt discutate în acest moment la nivelul Ministerului de Finanţe, sunt analizate în coaliţia de guvernare, iar acest plan de măsuri ar trebui să fie gata până la data de 1 septembrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes