Connect with us
Publicitate

Social

Tichetele sociale pentru pensionarii brașoveni vor putea fi ridicate începând din 5 decembrie. Cine poate beneficia de acest ajutor

Publicat

pe

Publicitate

Direcția de Asistență Socială Brașov aduce la cunoștința publicului că tichetele sociale distribuite în cadrul Campaniei „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun 2022, pot fi ridicate începând cu data de 05.12.2022.

În urma modificărilor aprobate în ședința ordinară a Consiliului Local Brașov din data de 25.11.2022 referitoare la Campania „Dar din suflet pentru seniori”, pot beneficia de aceste tichete sociale pensionarii care au domiciliul stabil în municipiul Brașov, au venituri de până la 1700 lei/lună și vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații, vârstă împlinită până în data de 31.12.2022 inclusiv.

În cadrul Campaniei, persoanele vârstnice beneficiază de tichete sociale în valoare de 150 lei pentru achiziționarea produselor alimentare. Astfel, se acordă 15 tichete sociale în valoare de 10 lei (valoare totală 150 lei) care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

Pentru acordarea tichetelor sociale, cererea trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

Publicitate
  • actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
  • împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile;
  • actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie;

Actele menționate mai sus sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea acordării tichetelor sociale. Documentele de identitate și cuponul de pensie trebuie prezentate atât în original, cât și în copie. Solicitantul nu trebuie să aibă datorii față de bugetul local.

Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este: luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-15:00 (pauză de dezinfecție 11:30-12:00) și joi între orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecție 11:30-12:00 și 14:30-15:00).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes