Connect with us
Publicitate

Social

Tichete cadou, de Ziua Bărbatului. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, vrea să ofere 300 de lei tuturor bărbaților din România, pe data de 19 noiembrie

Publicat

pe

Publicitate

Bărbații din România ar putea primi un cadou neașteptat, chiar de ziua lor. Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat că a inițiat un proiect prin care şi bărbaţii să poată primi tichete cadou de ziua lor, pe data de 19 noiembrie, atunci când este celebrată Ziua Bărbatului. Măsura va fi luată în condiţiile în care în prezent Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou femeilor pe 8 Martie, de Ziua Internaţională a Femeii.

„Vin cu o veste bună pentru bărbații şi băieţii noştri. Am inițiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept”, a scris Gabriela Firea pe contul oficial de Facebook.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse își dorește să implementeze această măsură pentru a promova principiul egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați. Gabriela Firea spune că de multe ori și domnii ajung în situații în care sunt dezavantajați, iar acest ajutor financiar ar mai putea echilibra balanța între sexe.

„De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaștem și situațiile în care domnii sunt dezavantajați. Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda și domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiție este ca acest beneficiu să fie prevăzut în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei”, a mai precizat Firea.

Publicitate

Potrivit hotnews.ro, declarațiile vin după ce joia trecută, Firea, viitoarea candidată PSD la primăria Capitalei, a anunţat un mega pachet legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor. Printre măsurile propuse se află reducerea TVA-ului pentru produsele destinate copiilor, vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă şi grădiniţă și reducerea dobânzilor pentru creditele imobiliare pentru familiile numeroase.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes