Connect with us
Publicitate

Social

Testele de salivă pentru elevii din Brașov vor fi făcute acasă, de către părinți. Decizia a fost luată în peste 90% dintre școlile din județ

Publicat

pe

Publicitate

Controversatele teste de salivă pentru depistarea cazurilor pozitive de Covid-19 în rândul elevilor au ajuns în unitățile de învățământ din județul Brașov. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că în 379 din totalul de 411 grădinițe, școli și licee testarea se face acasă, de către părinți.

„În doar 6 unități s-a decis administrarea acestora în unitatea școlară, acestea fiind: Școala Primară Beclean, Grădinița cu Program Normal Beclean, Școala Primară Boholț, Școala Gimnazială Fundata, Grădinița cu Program Normal Fundata, Grădinița cu Program Normal Șercăița. Aceste unități însumează 125 de copii și elevi, reprezentând sub un sfert de procent din totalul copiilor/elevilor înmatriculați în unitățile școlare brașovene. În celelalte unități testele de salivă se administrează diferențiat de la o clasă la alta, fie acasă, fie la școală”, a declarat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al ISJ Brașov.

Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății prevede că testarea elevilor și a copiilor nu este obligatorie, iar prezența fizică la școală nu este condiționată de efectuarea acestor teste. În schimb, părinții care își testează odraslele au obligația să anunțe medicul de familie în cazul în care rezultatul este pozitiv.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes