Connect with us
Publicitate

Social

Teste gratuite pentru depistarea cancerului mamar, la Maternitatea Braşov

Publicat

pe

Femeile cu vârste de peste 50 de ani pot face teste gratuite pentru depistarea cancerului mamar, în cadrul programului de screening care se derulează în această perioadă la Maternitatea Brașov.

“Programările se fac online, pe site-ul Maternității. Poate participa orice femeie peste 50 de ani, cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Serviciile sunt decontate de către Casa de Asigurări, includ mamografie și ecografie de sân. Pacienta, practic, stă două ore, până se finalizează investigațiile și se dau pe loc toate rezultatele. Avem sute de femei care au trecut prin acest program de screening până acuma”, a precizat directorul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie, dr. Mircea Preda, potrivit Radio România Braşov FM.

Cu această ocazie, directorul Maternității a amintit și de programul de monitorizare gratuită a sarcinii, cu toate investigațiile specifice, de care au beneficiat deja circa 600 de gravide din județul Brașov: “Cu toate investigațiile, analize, amiocenteze, morfologii, programul acesta se va finaliza la 31 decembrie 2023. De asemenea, mai avem un program de follow-up pe partea de neonatologie, pe care îl pregătim în viitorul apropiat. Se va desfășura în ambulatoriul spitalului. Prin acest program vor fi monitorizați toți nou-născuții care au fost cu probleme la naștere, prematuri sau probleme neurologice, pe o perioadă de 5 ani după naștere”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes