Connect with us
Publicitate

Social

Testarea pentru Covid-19 în farmacii se va face contra cost. Testele rapide antigenice vor fi asigurate de Ministerul Sănătății

Redactia

Publicat

pe

Teastarea pentru Covid-19 se va putea face și în farmacii, exclusiv cu teste rapide antigenice, cu salivă sau nazale, și va fi contra cost.

Testarea pentru Covid-19 se va putea face și în farmacii, prevede o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern și un proiect de Ordin al Ministerului Sănătății, publicat în transparență.

Farmaciile vor stabili singure costul testării, dar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, speră că prețul „va fi competitiv, rezonabil, pentru ca oamenii să se poată testa”, potrivit Hotnews.ro.

Publicitate

Costul de testare, stabilit de farmacii

Ministerul Sănătății va trimite către farmacii teste, iar acestea își pot stabili singure costul de testare, a anunțat Vlad Voiculescu.

Nu se va face testare în toate farmaciile, pentru că nu toate farmaciile au capacitatea să facă, ci doar în cele care îndeplinesc anumite condiții, a subliniat medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății și cea care semnează proiectul de Ordin privind testarea în farmacii, publicat în transparență.

Publicitate

Avantajul testelor rapide este, așa cum le spune și numele, faptul că rezultatul este disponibil într-un timp scurt. De asemenea, și prețul este mai mic decât cel al unui test de laborator – PCR.

Principalul dezavantaj este însă acela că rezultatul este mult mai puțin precis decât al unui test PCR de laborator.

În general, un rezultat pozitiv la testul rapid trebuie confirmat și de testul PCR.

Publicitate

Citiți mai mult pe Hotnews.ro.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>