Connect with us
Publicitate

Social

Testare grautită Babeş-Papanicolaou şi HPV la Zărneşti şi Râşnov

Publicat

pe

Publicitate

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în perioada 21-22 iulie 2023, în localităţile Zărneşti şi Râşnov, judeţul Braşov.

Programul caravanei în perioada 21-22 iulie 2023 este următorul:

  • 21.07.2023 – Zărneşti, intervalul orar 11.00-19.00 (în faţa Primăriei);
  • 22.07.2023 – Râşnov , intervalul orar 09.00-17.00 (Piaţa Unirii nr. 12).

Femeile sănătoase, asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome.  Descoperit la timp, cancerul de col uterin poate fi tratat şi vindecat cu succes, ceea ce face testarea Babeş Papanicolaou şi HPV cu atât mai importante pentru sănătatea femeilor.

Publicitate

În fiecare an, peste 4000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin.

Screening-ul poate detecta anumite tipuri de cancer într-un stadiu incipient, când tratamentul este mai efficient. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603)  este derulat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș şi are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes