Connect with us
Publicitate

Social

Test PCR sau carantină pentru nevaccinații care vin în România din afara Uniunii Europene. Țara noastră va introduce și formularul de localizare a pasagerului

Publicat

pe

De teama unui al cincilea val de Covid-19, dar și pentru prevenirea răspândirii variantei Omicron autoritățile au decis să introducă obligativitatea unui test PCR negativ la intrarea în România. Rezultatul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore. În cazul celor nevaccinați, carantina va fi obligatorie pe o perioadă de 10 zile. În schimb, pentru cei care vin în țara noastră din Uniunea Europeană vor trebui să prezinte la graniță și certificatul verde.

Publicitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat că România va introduce și formularul de localizare a pasagerului, un document care a fost implementat deja în multe alte țări.

„Formularul de localizare a pasagerului sau, cum se spune, PLF – Passenger Locator Form, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrare în aeroporturi şi unde persoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă, să îl prezinte la graniţă sau la sosire la graniţă, dacă este, pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora în acest sens şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, pentru Agerpres.

Acest document va fi obligatoriu și va trebui să fie completat de toți cei care intră în România din Uniunea Europeană, dar și din țările din afara blocului comunitar.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes