Connect with us
Publicitate

Administrație

Terenurile de sport din parcurile şi şcolile din Braşov, la un alt nivel. 26 de terenuri vor fi la standarde profesioniste

Publicat

pe

Primăria Brașov continuă programul de dezvoltare a sportului de masă prin investiții în terenurile de sport din cartiere, dar și în cele din curtea școlilor. Obiectivul municipalității este acela de a le oferi brașovenilor cele mai bune condiții de practicare a sportului, astfel încât numărul celor care fac mișcare să crească din ce în ce mai mult.

În următoarele două luni, 26 de terenuri de sport din cartiere sau din curtea școlilor vor intra într-un proces de modernizare sau amenajare, astfel încât să ofere condiții de nivel competițional celor care practică sportul, inclusiv ca formă de relaxare. Pe lângă aceste terenuri, primăria va amenaja și 6 piste de alergare, 5 în curtea unor unități de învățământ, iar cea de a șasea va fi amenajată în Parcul Tractorul, fiind parte a programului de bugetare participativă.

Primul teren modernizat, care beneficiază de o suprafață de joc agrementată la nivelul Federației Internaționale de Baschet, este cel de Sub Tâmpa, acesta beneficiind și de sistem de nocturnă. Acesta a fost deschis în cursul zilei de ieri, primarul Allen Coliban fiind printre primii care au testat noile condiții oferite de acest teren.

„Am finalizat renovarea terenului de sub Tâmpa, «Voința», la nivel de suprafață omologată pentru 3 x 3. Avem acum un teren modern, avem instalație de nocturnă. El va fi deschis gratuit tuturor doritorilor, tuturor practicanților de 3 x 3 și de baschet din Brașov. Este terenul pe care mulți dintre noi ne-am «înfruntat» serile, mai ales serile de vară. Este terenul care de azi înainte are o nouă față și vă așteaptă pe toți să bateți mingea cu drag și cu voioșie. Ne vedem sub Tâmpa! Vino și tu!”, i-a invitat primarul Allen Coliban pe brașoveni.

Publicitate

Primăria și-a propus ca, până în luna august, să finalizeze lucrările de reabilitare sau amenajare a celor 26 de terenuri de sport, dintre care 3 vor fi de baschet, pe care vor fi montate module de polipropilenă, agrementate de FIBA (Federația Internațională de Baschet), iar alte 7 terenuri de baschet vor beneficia de o suprafață de joc din tartan. La acestea se adaugă gazon sintetic pentru 5 terenuri, iar alte 10 vor fi amenajate pentru practicarea mai multor sporturi. Tot în cadrul acestei investiții, vor fi amenajate și 6 piste de alergare din tartan, cu 2 sau 3 culoare. Cinci vor fi în cadrul unor unități de învățământ, iar cea de a șasea va fi amenajată în parcul Tractorul.

Cele 3 terenuri de baschet pe care se montează module de polipropilenă, agrementate de FIBA, sunt: Parcul Centrul Civic, Str. Argintului-Bronzului și Aleea de sub Tâmpa.

Alte 8 terenuri de baschet vor fi amenajate cu suprafețe de joc sintetic realizate din cauciuc reciclat legat cu poliuretan, tip „tartan”: Parcul Timiș-Triaj, str. Popa Şapcă, parcul de la  pasajul Fartec, parcul Agricultorilor, parcul Ştefan cel Mare, Saturn 15 – Apollo, Școala Gimnazială nr. 1, Liceul Sportiv.

În cadrul aceluiași contract, va fi montat gazon artificial mono-filament pe 5 terenuri de fotbal: Aleea Violetelor; str. Hărmanului, lângă autogara 3; Școala Gimnazială nr. 14, corpul din Stupini; Școala Gimnazială nr. 1, corp Cocorului; Școala Gimnazială nr. 31, str. Simeria.

Pe alte zece terenuri se va monta gazon artificial, acestea având destinație multisport, handbal și tenis. Trei dintre terenuri vor fi amenajate la Liceul de Arte Plastice ”Hans Mattis-Teutsch”, două multisport și unul de handbal; două la Școala Gimnazială nr. 25, unul de handbal și unul de volei, și câte unul de handbal la Școlile Gimnaziale nr. 3, 9 (corpul de pe str. Prunului), 11 și 15. Acestora li se adaugă un teren de handbal pe str. Mierlei nr. 5. Toate sunt multifuncționale, având ca destinație principală sportul respectiv.

Cinci piste de alergare, realizate din cauciuc reciclat legat cu poliuretan tip ,,tartan”, vor fi amenajate la următoarele unități de învățământ: câte o pistă la ambele corpuri – str. Barbu Lăutaru și str. Cocorului –  ale Școlii Gimnaziale nr. 1; o pistă de alergare la Școlile Gimnaziale nr. 3 și nr. 9 (corpul de pe str. Prunului) și, de asemenea, o pistă la Liceul de Artă. Cea de a șasea pistă va fi amenajată în parcul Tractorul.

Termenul pe care și l-a propus municipalitatea este de 31 iulie pentru finalizarea tuturor acestor amenajări. Lucrările sunt realizate de către asocierea Sport Arena Bucureşti – Clarom Trans SRL Braşov, valoarea lucrărilor fiind de 3.248.220 lei fără TVA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes