Connect with us
Publicitate

Administrație

Terasele din centrul istoric al Brașovului vor dispărea începând din 21 noiembrie. Acestea nu vor mai funcționa pe perioada iernii

Publicat

pe

sursa foto: facebook.com / Visit Brasov Romania
Publicitate

Primăria Brașov vrea să interzică terasele în centrul istoric al orașului, pe timpul iernii, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, înaintea pandemiei de Covid-19. Vestea că nu își vor mai putea primi clienții pe terase îi nemulțumește pe patronii restaurantelor și cafenelelor pentru că, spun ei, această decizie va duce la reducerea drastică a numărului de clienți și implicit a încasărilor.

Dar în regulamentul de funcționare al teraselor, care a fost aprobat de Consiliul Local Brașov în 2011, este stipulat faptul că terasele pot funcționa sezonier, în lunile de primăvară, vară și toamnă, până la ora 22.00, în fiecare zi. Această prevedere a fost suspendată pe perioada pandemiei pentru că în acea perioadă a fost interzis accesul publicului în restaurante, cafenele și baruri, iar apoi s-a permis funcționarea la interior, dar nu la capacitate maximă.

Așa că singura soluție a comercianților să supraviețuiască a fost amenajarea teraselor pe toate străzile pietonale din centrul istoric al Brașovului, inclusiv în Piața Sfatului. Acum că pandemia a trecut, iar starea de urgență a fost ridicată, proprietarii teraselor trebuie să se conformeze și să le demonteze pe perioada iernii.

„Amplasarea teraselor în municipiul Brașov se face conform Hotărârii Nr. 123/2009, (republicată conform H.C.L. nr. 691/2011; H.C.L. nr. 682/2017; H.C.L. nr. 506/2018; H.C.L. nr. 505/2019; H.C.L. nr. 609/2019; H.C.L. nr. 690/2020 şi conform H.C.L. nr. 34/2021), hotărâre care prevede caracterul sezonier al acestora, respectiv primăvară – vară – toamnă. Inclusiv în cazul celor pentru care a fost necesar eliberarea certificatului de urbanism s-a prevăzut perioada primăvară – vară – toamnă. În perioada pandemiei, având în vedere restricțiile legate de limitarea parțială a accesului în spațiile proprii ale agenților comerciali, Consiliul Local a aprobat, prin HCL nr. 34/2021, modificarea regulamentului prin introducerea la art. 20, pct. 1 a literelor ,,m” și ,,n” care a permis agenților economici să închidă provizoriu terasele pentru o perioadă de 12 luni de la data adoptării hotărârii, respectiv până în primăvara 2022. Având în vedere faptul că România nu mai este nici în stare de urgență, nici în stare de alertă, că nu mai există limitarea accesului în spațiile proprii ale agenților economici și că nu mai există nici cadrul legal local care să le permită agenților economici închiderea teraselor, de la sfârșitul acestei luni se vor aplica prevederile dinainte pandemiei de coronavirus, respectiv terase sezoniere, pentru perioada primăvară – vară – toamnă, fără închideri provizorii”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov

Publicitate

Conform prevederilor de mai sus, pe perioada iernii, la fel ca înainte de perioada pandemiei, nu se vor mai desfășura activități de comerț stradal prin intermediul teraselor. Având în vedere condițiile meteo favorabile, Municipalitatea a luat decizia prelungirii acestui termen până la momentul pregătirilor pentru iluminatul de sărbători, respectiv, 21 noiembrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes