Connect with us
Publicitate

Sport

Terapie prin volei, într-o tabără organizată pentru copii, la Brașov. Micii sportivi lucrează și cu psihologi

Publicat

pe

Publicitate

Copiii care iubesc voleiul pot participa la o tabără dedicată acestui sport, la Brașov. Pe lângă faptul că se pregătesc cu antrenori cu nume, micuții lucrează și cu psihologi, ca adevărații campioni, anunță adevarul.ro.

Copiii care iubesc voleiul se pot antrena în aceste zile la Brașov ca și cum ar fi profesioniști. A șasea ediție a CipVolei Summer Camp este în plină desfășurare la Colegiul Național Grigore Moisil, unde are loc o tabără de terapie prin volei pentru copii.

Ciprian Dârnescu, organizator al evenimentului și antrenor de volei la Corona Brașov, a reușit să strângă mai bine de 120 de copii din toate colțurile țării și să aducă antrenori apreciați chiar și din Italia, una dintre forțele mondiale în acest sport.

„Suntem inițiatorii primului camp de volei din România, iar anul acesta organizăm ediția cu numărul șase. Este un proiect care a început dintr-o ambiție personală și, cu timpul, s-a dovedit că s-a dezvoltat atât de frumos, încât a luat amploare în toată România, dar suntem singurii care organizăm așa ceva pentru tinerii voleibaliști români”, a dezvăluit Ciprian Dârnescu.

Publicitate

Pentru copii, voleiul este un mod foarte plăcut în care să-și petreacă timpul liber altfel decât în fața unui ecran. Mai mult, ei lucrează și cu un psiholog care îi ajută să înțeleagă provocările la care sunt supuși și cum să le depășească.

„În relație cu copiii încercăm să-i ajutăm să înțeleagă ce importanță au emoțiile și cum anume la pot regla. Anul acesta vorbim despre conflict, dar nu doar despre ceartă, ci mai ales despre conflictul interior: care sunt etichetele pe care mi le pun și le rulez tot timpul în minte și ce se întâmplă când acest lucru mă blochează. Pe noi, ce ne interesează este să învățăm copiii să-și genereze foarte bune gânduri atunci când intră în meciuri, dar asta presupune să poată să-și regleze partea emoțională”, a explicat Oana Cueșdeanu, psihoterapeut CipVolei.

Într-o perioadă în care tot mai mulți copii își petrec timpul pe rețele sociale și în fața computerului sau telefonului, voleiul este o alternativă cum nu se poate mai plăcută pentru ca micuții să se dezvolte sănătos și armonios, atât fizic, cât și psihic. Spiritul de echipă și lupta în condiții de fair-play sunt doar două dintre calitățile pe care acest frumos sport le dezvoltă în rândul celor mici.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes