Connect with us
Publicitate

Administrație

Terapia intensivă de la Maternitatea Braşov va fi modernizată cu fonduri europene

Publicat

pe

A fost semnat miercuri, 21 februarie, contractul de finanţare pentru proiectul cu fonduri europene „Terapie intensivă neonatală «Împreună cu părinții»”, aprobat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe Componenta 12 – Sănătate.

Obiectivul acestui proiect îl reprezintă creșterea capacității compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuți al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Braşov și dotarea cu echipamente medicale performante, în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite micilor pacienţi cu afecțiuni critice și asigurării accesibilității la o îngrijire medicală de calitate.

Valoarea totală a proiectului este 12.780.177,38 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, din care 9.447.572,93 lei sunt destinate creșterii capacității compartimentului, 1.929.366,04 lei vor fi alocaţi achiziţiilor de aparatură şi echipamente medicale şi 1.403.238,41 lei vor fi utilizaţi pentru îmbunătăţirea componentei de screening pentru nou-născuţi.

Astfel, din bugetul proiectului vor fi executate lucrări de reparații curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului, vor fi cumpărate, instalate şi puse în funcţiune 23 de tipuri de echipamente medicale (însemnând 173 de bucăţi), vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale (în total 15 bucăţi) și va fi îmbunătăţit programul de screening cu ajutorul a 9 tipuri de echipamente medicale care urmează să fie şi ele achiziţionate.

Publicitate

În prezent, specialiştii din executivul CJ lucrează la definitivarea fişelor tehnice aferente fiecărui tip de echipament şi pregătesc documentaţiile pentru procedura de achiziţie care va fi lansată în SICAP în cursul lunii viitoare.

Data-limită până la care proiectul trebuie implementat este 30 noiembrie 2024.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes