Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Tentativă de evadare” tragică! Un srilankez ajuns la muncă în Braşov a murit după ce a vrut să scape din apartamentul în care era sechestrat. Şi-a improvizat o frânghie din cearşafuri care s-a rupt şi a căzut de la etajul 5 Era la Timişoara, unde traficanţii de migranţi i-au promis că îl trec ilegal graniţa

Publicat

pe

Un tânăr srilankez a murit după ce a încercat să scape din apartamentul în care era sechestrat, de la etajul 5, pe o frânghie improvizată.

Publicitate

Tânărul migrant era sechestrat de niște cetățeni pakistanezi, împreuna cu un alt prieten, tot srilankez. El a încercat să coboare pe o frânghie făcută din cearșafuri legate unul de altul, însă, frânghia improvizată s-a rupt, iar tânărul a căzut în gol și a murit pe loc, potrivit Opinia Timișoarei, citată de Libertatea.

Cei doi migranți au intrat în România acum câteva săptămâni, cu permis de muncă, aduși de o firmă din Brașov. Acolo au intrat în vizorul traficanților de migranți care le-au promis ca îi vor trece peste graniță în Ungaria.

Vineri, au ajuns la Timișoara si au fost preluați de doi cetățeni de naționalitate pakistaneză și cazați la etajul 5, într-un apartament al unui bloc de la marginea Timișoarei.

Publicitate

Trebuiau să aștepte acolo până la îmbarcarea într-un tir care să îi scoată din tara, însă traficanții au cerut mai mulți bani decât stabiliseră inițial, amenințându-i pe cei doi migranți din Sri Lanka că nu le dau drumul să plece până nu achită diferența de bani.

Când au rămas singuri în apartament, cei doi au improvizat o frânghie din cearșafuri și au încercat să coboare cu ajutorul acesteia. Unul dintre ei a reușit să ajungă la parter, însă cel de-al doilea s-a prăbușit de la înălțime și a murit pe loc.

Speriat, celălalt srilankez a sunat la 112 să ceară ajutor.

Polițiști i-au găsit rapid pe cei care îi sechestraseră pe migranți, la rândul lor fiind și ei migranți pakistanezi, însă fără forme legale de ședere în România.

Au fost reținuti pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmată de moartea victimei și vor fi prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Publicitate

Ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate încearcă să îi găsească și pe ceilalți membri ai grupului de traficanți de migranți.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes