Connect with us
Publicitate

Turism

Temperaturile ridicate din ultimele zile nu au permis deschiderea pârtiei Lupului inferior din Poiana Brașov. Pe ce pârtii se poate schia

Publicat

pe

Publicitate

După ce au anunțat că toate pârtiile din masivul Postăvarul vor fi deschise, în acest weekend, autoritățile sunt nevoite să facă un pas înapoi. Administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au anunțat că pârtia Lupului inferior rămâne, în continuare închisă pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

„Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele două zile, care nu ne-au permis producerea de zăpadă artificială, dar și din dorința de a le oferi iubitorilor de schi pârtii de calitate, suntem nevoiți să amânăm deschiderea pârtiei Lupului inferior. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtie ajunge, pe anumite porțiuni la maximum 25 de centimetri, dar sunt și zone unde acesta este mai mic, ceea ce nu oferă condiții optime de schiat la nivelul domeniului schiabil din Poiana Brașov. Sperăm ca temperaturile negative din următoarele nopți să ne permită finalizarea amenajării și acestei pârtii”, au declarat reprezentanții primăriei Brașov.

În partea superioară a muntelui, stratul de zăpadă bătută pe pârtii este de aproximativ 60 de centimetri, iar în partea inferioară stratul de omăt măsoară 40 de centimetri. Se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri). Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes