Connect with us
Publicitate

Util

Temperaturi de 50-55 de grade la nivelul șinelor de cale ferată, la Braşov. Viteza trenurilor redusă cu 20-30 km/oră

Publicat

pe

Publicitate

Temperaturi ridicate de 50-55 de grade la nivelul șinei de cale ferată sunt înregistrate, astăzi, pe anumite secții secundare de pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Timișoara, Galați și Constanța, informează CFR SA. În acest context, compania a anunțat mai multe măsuri, cum ar fi care reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de stații, în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei ajunge la 50-55 de grade.

CFR SA a anunțat, astăzi, că datorita temperaturilor maxime de 37-39 de grade înregistrate în aer, în majoritatea regiunilor țării, conform informărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), personalul companiei a luat măsuri speciale pentru desfășurarea circulației trenurilor în condiții optime de trafic. Printre acestea se numără:

  • revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate;
  • însoțirea trenurilor cu personal de specialitate;
  • măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei;
  • reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de stații;
  • avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

Potrivit sursei citate, la această oră, din evidența măsurătorilor făcute la nivelul celor 8 regionale de cale ferată, temperaturi ridicate, de 50 – 55 de grade la nivelul șinei sunt înregistrate pe anumite secții secundare de pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Galați, Timișoara și Constanța.

Compania precizează că magistrala 800, București – Constanța, nu este afectată de limitări de viteză din cauza caniculei. Nu sunt introduse limitări de viteză, din cauza temperaturilor ridicate, nici pe raza Regionalelor Iași și Cluj.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes