Connect with us
Publicitate

Business

Telekom Mobile, parteneriat cu Samsung pentru servicii 5G în Braşov și alte 10 mari orașe

Publicat

pe

​Telekom Mobile, operator care a lipsit la licitația de spectru radio pentru servicii 5G de anul trecut, a anunțat miercuri că furnizează aceste servicii în parteneriat cu Samsung în București și în alte 10 orașe. Serviciile 5G sunt disponibile atât la cartelă cât și abonament, iar pentru a le accesa, utilizatorii care se află în zona de acoperire trebuie să dețină un SIM și un terminal compatibile 5G.

Telekom Mobile, operatorul de servicii mobile păstrat de grupul elen OTE după vânzarea operațiunilor fixe către Orange, a anunțat miercuri că oferă acces la tehnologia 5G în București (inclusiv Otopeni) și în alte zece orașe (Brașov, inclusiv Poiana Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, inclusiv Mamaia, Ploiești, Craiova, Pitești și Oradea).

  • „Operatorul facilitează accesul la tehnologia 5G atât la cartelă cât și la abonament. Toți utilizatorii care dețin un SIM și un terminal compatibile 5G și care se află în zona de acoperire a tehnologiei 5G, vor beneficia de avantajele acestei tehnologii: latență redusă, conexiuni stabile, chiar și în locurile aglomerate și consum redus al bateriei.
  • Lansarea tehnologiei a beneficiat de sprijinul Samsung în calitate de partener de implementare pentru asigurarea compatibilității terminalelor.”, se arată în comunicatul companiei.

Cel mai probabil, Telekom Mobile a lansat aceste servicii 5G în spectrul radio existent.

În lipsa participării Telekom Mobile la licitația 5G, Orange, Vodafone și RCS&RDS vor plăti statului 432,6 milioane de euro pentru utilizarea de noi frecvențe de spectru radio, „un rezultat bun în actualul context macroeconomic și politic”, a declarat în luna noiembrie 2022 Vlad Stoica, președintele autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) la acel moment.

Publicitate

Statul a scos la vânzare spectru radio de aproape 700 milioane de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes