Connect with us
Publicitate

Social

Tehnologia își face loc la Forumul Orașelor Verzi. La Brașov a fost lansată aplicația care evaluează amprenta de carbon a utilizatorilor

Publicat

pe

Într-un oraș în care poluarea este una dintre principalele probleme orice măsură care poate reduce emisiile de carbon este binevenită. De acum fiecare brașovean poate vedea cât poluează cu adevărat dacă instalează pe telefonul mobil aplicația Eco.Track.

Creatorii spun că programul poate face evaluarea amprentei de carbon a utilizatorului folosind conceptul de „green gamification”. Asta înseamnă că algoritmii aplicației măsoară mobilitatea urbană cum ar fi mersul pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun. Toate aceste informații sunt transformate în kilograme de dioxid de carbon salvat. Aplicația este abia la început, creatorii ei spun că în viitor toată cantitatea de CO2 salvată va fi convertită în puncte de implicare socială sau în medalii care ar putea fi schimbate în bilete la evenimente și activități culturale.

Pe lângă faptul că aplicația arată și câte calorii ard utilizatorii, aici se pot găsi informații utile pentru crearea unui mediu mai curat acasă, la birou sau chiar pe stradă. Tot aici oamenii află unde au loc activități de plantare sau ecologizări, iar dacă participă la ele câștigă alte puncte de implicare socială.

Dezvoltatorii aplicației spun că scopul este acela de a oferi utilizatorilor o privire de ansamblu asupra modului în care fiecare dintre noi afectăm mediul și a înțelege cât de simplu și ușor putem să ne implicăm în salvarea acestuia.

Publicitate

Aplicația este compatibilă momentan doar cu telefoanele care folosesc sistem android și foate fi instalată accesând următorul link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cri.ecotrack

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes