Connect with us
Publicitate

Social

Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov a rămas fără 14 angajaţi. directorul i-a dat afară după bunul plac, în timp ce erau în concediu: „Cine nu e cu el, e împotriva lui”

Publicat

pe

Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov a devenit scena unui scandal monstru. Asta după ce câţiva actori, dar şi o parte din personal au ajuns să se certe la cuțite, chiar cu directorul instituţiei. Motivul? Conducerea teatrului face angajări şi încheie contractele de muncă angajaţilor după bunul plac, acuză aceştia, transmite observatornews.ro

Publicitate

Doamna Viorica Geantă chelbea are 65 de ani, iar ultimii 35 de ani i-a petrecut pe scena Teatrului Sică Alexandrescu, din Brașov. În septembrie însă, un accident la picior avea s-o scoată pe femeie din distribuţia pentru care şi-a dedicat întreaga viaţă.

Am spus „Dane, mie mi se încheie contractul de colaborare cu teatrul în decembrie, ce facem?”.  „Nu ți-l mai semnez”. „De ce? Știam că am încă cinci, șase spectacole în care joc. Și spune „că așa vreau eu”, spune actriţa Viorica Geantă Chelbea.

În aceeaşi situaţie se află alţi 13 angajaţi. În timp ce se aflau în concediu, directorul teatrului le-ar fi încheiat contractele de muncă.

Publicitate

„Am fost plecat în concediu fără plată și când m-am întors am găsit decizia la secretariat, că nu mi se mai prelungește contractul de muncă. Cred că devenisem cumva incomod. Mi s-a spus, într-o discuție cu domnul director că, oarecum, că cine nu e cu el, e împotriva lui.”, spune Petrică Munteanu, maistru de lumini.

„Prestația dumnealui, de când este aici manager, a fost extrem de nocivă, atât pentru colectiv, cât și pentru teatru, ca instituție. Este extrem de abuziv, el ține totul sub controlul lui.”, spune Ovidiu Grădinar, lider de sindicat.

„Dorește să aibă numai oameni care se supun. Nu cârtesc, nu au niciun fel de opinie.”, a mai spus Viorica Geantă- Chelbea, actriță.

Directorul instituţiei culturale a fost numit în funcţie în anul 2017 şi suspendat în urmă cu trei ani. Ulterior, primăria Braşov a fost obligată să-l repună în funcţie, dar şi să-i plătească salariile din toată această perioadă. Acum a ajuns din nou în rolul personajului negativ.

„Astea sunt niște simple alegații, sunt bârfe, la care nu am un răspuns.”, spune Dan Cogălniceanu, directorul teatrului.

Publicitate

„Nu este normal ca, într-o instituție de cultură, să existe astfel de dispute, pentru că aceasta poate afecta actul cultural pe care instituția îl desfășoară.”, spune Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

În prezent, Teatrul Sică Alexandrescu are 23 de actori angajaţi şi 12 colaboratori.

Viorica Geantă, Chelbea, actriţă: Am spus „Dane, mie mi se încheie contractul de colaborare cu teatrul în decembrie, ce facem?”.  „Nu ți-l mai semnez”. „De ce? Știam că am încă cinci, șase spectacole în care joc”. Și spune „că așa vreau eu”. 
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes