Connect with us
Publicitate

Cultural

Teatrele, Opera și Filarmonica din Brașov primesc peste 17 milioane de lei de la Guvern. Ce suma va primi fiecare instituție de cultură

Publicat

pe

Publicitate

Zeci de instituții de cultură din toată țara vor primi bani de la Guvern, în perioada următoare. Printre ele se află și teatrele din Brașov, dar și Opera și Filarmonica din Oraș. În ședința de miercuri, Guvernul a decis să aloce aproape 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Pentru Brașov vor fi alocate peste 17 milioane de lei. Instituțiile de cultură care vor primi bani de la Guvern sunt următoarele:

  • Teatrul pentru copii „Arlechino” Brașov – 698.954,06 lei
  • Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov – 2.396.615,40 lei
  • Filarmonica Brașov – 5.145.305,03 lei
  • Opera Brașov – 8.816.025,18 lei

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către Ministerul Dezvoltării, până la termenul legal, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole, mai indică sursa citată. Ministrul Cseke Attila a reamintit că fondurile alocate se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul Dezvoltării a sprijinit, la sfârşitul lunii august, 65 de instituţii de spectacol.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes