Connect with us
Publicitate

Social

„Te primim oricum! Nu putem face discriminări!”. Acesta este mesajul patronilor unui local din Brașov care refuză să verifice certificatele verzi ale clienților

Publicat

pe

Publicitate

Știre în curs de actualizare
Update ora 14.00:
Patronul localului face declarații:
„Am afișat ieri dimineață pe la 12.00. Asta am simțit, asta am scris. Eu nu pot să vă cer dumneavoastră dovada vaccinării și să zic ieși afară dacă nu ești vaccinat. Nu militez pentru vaccinare, nu militez împotrivă, nu sunt de acord cu amenințări. Sunt de părere că dacă vrei să faci dragoste cu cineva, eventual îi faci cu ochiul, o inviți undeva, la o prăjitură, la o cafea, în niciun caz nu te apuci să ameninți, să vii cu tot felul de constrângeri fizice, psihice, emoționale, că sună a viol. Cam așa este și cu intri cu sau nu intri fără. Suntem la început, nu avem un rulaj foarte mare. Lumea a început, să zic așa de vreo două săptămâni, a început să vină, parcă e așa o mică creștere, chiar sensibilă.

Au mai intrat și în local. Nici nu are importanță câți au intrat sau câți n-au intrat. Nu sunt de acord cu ideea și eu nu pot să fac așa ceva. Să zic tu intri, tu nu intri, tu arată-mi certificatul, tu ieși afară. Mi se pare că înainte de toate trebuie să fii om. Risc de toate și amendă și închiderea localului, dar vom vedea după aia. Mergem în instanță. Eu nu cred că e temei legal să îmi închidă localul pentru asta, dar în România e posibil orice. E posibil să îmi vină controale pe celelalte firme, dar totuși cred că sunt oameni care sunt de acord cu mine și sunt foarte mulți, dar din diferite motive, funcții pe care le ocupă, nu pot să se exprime. Atâta timp cât nu îmi închide localul, acolo poate să intre oricine. Nimeni nu e de acord cu regula asta. Și îi înțeleg. Au probleme, au rate, au chirii foarte mari și atunci zic ce să fac, decât să mă închidă mai bine mai iau câțiva lei de la cei care sunt vaccinați. E complicat” a declarat Radu Jitaru, proprietarul grupului care controlează localul.

Update ora 12.00:
Localul era închis publicului, angajații fiind în plin proces de curățenie.
Unul dintre angajați ne-a declarat, sub protecția anonimatului, că se așteaptă la controale din partea autorităților.

Știrea inițială

Publicitate

Marketing inteligent sau inconștiență? Un afiș postat de o brutărie din Brasov a împărțit internetul în două.

Restricțiile impuse în ultimele săptămâni, odată cu creșterea incidenței, îi obligă pe patronii de restaurante, baruri sau cafenele să verifice certificatele verzi ale clienților în momentul în care aceștia intră în localuri. Conform noilor reglementări, persoanele nevaccinate nu pot lua masa în oraș dacă nu prezintă dovada vaccinării.

Patronii unui local din centrul Brașovului nu sunt de acord cu reglementările autorităților și au afișat pe ușa de la intrare un mesaj care anunță că orice client este binevenit la interior, indiferent dacă este vaccinat sau nu.

Interesant este faptul că localul nu are servire la interior, majoritatea clienților fiind serviți la geam. Există voci care spun că acest afiș reprezintă doar o tehnică de manipulare si atragere a clientelei. Cert este că postarea a devenit virală, cu peste 14.000 distribuiri în mai puțin de 24 ore.

„Nu ne interesează dacă ești sau nu vaccinat, te respectăm și te primim înăuntru. Cu orice risc, nu susținem și nu încurajăm nicio constrângere pentru vaccinare! Trebuie să fim lăsați să alegem singuri! Ni s-ar deplasat să respectăm o regulă care, printre altele, credem că are și scopul să învrăjbească lumea. Nu vrem să fim înțeleși greșit de colegii de breaslă, știm că din motive financiare și nicidecum din convingere, unii sunt nevoiți să pună în practică această aberație de a solicita dovada vaccinării, dar noi ne asumăm orice amendă și/sau chiar închiderea localului, dar nu putem face discriminări! Doamne ajută să trecem mai repede și sănătoși peste mizeria asta!”, se arată în mesajul afișat de administratorii localului.

Oana Coantă, președintele Breslei Cârciumarilor a reacționat: „O să mor proastă și săracă pentru că n’am tupeul să pun afișul ăla cu [de azi totul e cu 25% mai ieftin pentru că nu mai fiscalizăm nimic]. Deși, nu aș mai apuca să funcționez încă trei zile. Nu restricțiile o să ne omoare, nici covidul, nici vaccinul. O să murim sufocați de <<curajoși>> dizidenți aplaudați de mulțimi de proști.”

În oglindă, ultimul mesaj al unui medic postat pe pagina ROVaccinare a reușit să strângă doar 1.500 distribuiri.

Conform noilor reglementări, aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, accesul în localuri atunci când incidența depășește 3 la mia de locuitori se face cu prezentarea certificatului verde sau a unei dovezi de trecere prin boală. Verificarea acestor documente se face cu ajutorul unei aplicații de mobil care scanează codurile QR ale documentelor. Administratorii care nu respectă aceste reguli riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei. Și clienții care sunt prinși în interiorul localurilor fără dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pot primi o amendă de la 1.000 la 5.000 de lei. În ambele situații autoritățile de control pot deschide și dosare penale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes