Connect with us
Publicitate

Eveniment

Taximetrist din Brașov, condamnat după ce și-a lovit o clientă cu pumnul în gură. Bărbatul a scăpat doar cu o amendă

Publicat

pe

Un scandal între un taximetrist din Brașov și o clientă s-a încheiat doar cu o amendă. O femeie care s-a urcat în mașina taximetristului ar fi fost lovită cu pumnul în gură chiar de șofer. Martora la scenele cumplite a fost și mama tinerei. Cursa care părea banală s-a transformat într-un scandal monstru pentru victimă și mama ei. Șoferul și clientele sale ar fi început să discute în mașină, dar dialogul s-a aprins atunci când au ajuns la un subiect pe temă politică.

Potrivit ziare.com, o tânără în vârstă de 28 de ani din Brașov a apelat la serviciile unui taximetrist pentru a-și duce mama la hotelul Aro Palace din oraș. Pe drum, șoferul de taxi a intrat în vorbă cu cele două cliente ale sale, dar, din cauza diferențelor de opinii pe teme politice, dialogul banal a degenerat într-o ceartă aprinsă. La finalul cursei, tânăra a trântit portiera mașinii, gest care l-a înfuriat pe taximetrist, bărbatul interpretând gestul ca pe o răzbunare, o revoltă a femeii cu care avusese discuția aprinsă în timpul călătoriei.

Șoferul, în vârstă de 68 de ani, nu a putut să treacă cu vederea atitudinea clientei sale și a mers să-i ceară socoteală. A înjurat-o, a lovit-o cu piciorul în gambă și cu pumnul în față, încăierarea fiind oprită de un martor din parcarea hotelului care asistase la întreaga scenă. Ca urmare a loviturilor primite, tânăra s-a ales cu un incisiv spart motiv pentru care a decis să facă o plângere pe numele taximetristului.

Bărbatul, Traian Maria, a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În instanță, taximetristul a recunoscut că și-a lovit clienta, dar a explicat că totul a fost o greșeală, intenția lui fiind doar să o împingă ușor pe femeie nu să o rănească atât de rău.

Publicitate

Mai mult, taximetristul a încercat să inducă ideea că a fost provocat de cele două cliente încă de la începutul cursei. Acesta a fost nevoit să le aștepte zece minute, în condițiile în care parcase mașina într-un loc interzis.

Explicațiile bărbatului nu au avut valoare în fața judecătorilor care au decis că este vinovat pentru purtare abuzivă și trebuie să fie pedepsit. În primă instanță, Traian Maria a fost condamnat să plătească o amendă penală de 1800 de lei, însă instanța de apel a fost mult mai drastică, dublând valoarea amenzii.

Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov a considerat că la vârsta de 68 de ani, cât avea taximetristul la data săvârșirii faptei, este de așteptat ca o persoană „să fi atins un nivel ridicat în dezvoltarea emoțională, care să îi permită un control ridicat asupra propriilor emoții, și să fi dobândit abilitatea de a identifica cu ușurință soluții de evitare și aplanare a conflictelor”, se arată în motivarea instanței.

În ciuda vârstei și a experienței îndelungate cu clienții, taximetristul a ales să „responsabilizeze persoana vătămată pentru comportamentul său în trafic (parcând în zonă interzisă) procedând contrar legii penale și a moralei, aplicând clientei sale, o tânără de 28 de ani, o lovitură cu piciorul în gambă și un pumn în bărbie, atât de puternic încât i-a mobilizat unul din dinți”, se arată în documentul citat.

Deși a regretat faptele și s-a arătat dispus să-și ceară scuze public, taximetristul nu a fost iertat de judecătorii Curții de Apel Brașov care i-au dublat amenda dată de prima instanță, având de plătit acum 3.600 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes