Connect with us
Publicitate

Social

Tatăl unui tânăr din Sinaia mort în incendiul de la Colectiv, după achitarea lui Piedone: „Au vrut să treacă timpul și să se uite”

Publicat

pe

Narcis Hogea, tatăl unui tânăr care a decedat în urma incendiului de la Colectiv, a declarat că ”nu s-a schimbat nimic” după ce instanța a decis miercuri, 21 iunie, ca fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să fie achitat și eliberat din închisoare.

„Există un al doilea dosar în care dorim să vedem ce s-a întâmplat în spitalele din România și de ce au murit copiii noștri în spitalele din România. Acel dosar este în continuare la procurori, întrebăm procurorii, nici măcar nu ne răspund la solicitări. Iată, sunt opt ani. De fapt, probabil că toți cei care erau cumva vinovați au vrut să treacă timpul și să se uite, că asta e justiția din România – să treacă timpul, că se uită și după aia nu se întâmplă nimic.

Mi-aș dori să se gândească la copiii lor și să-și închipuie că la un moment dat unul dintre ei poate să aibă nevoie de ajutor și nu merge cu un telefon, cu o pilă. Ce o să facă? Ce o să se întâmple? Ar fi în siguranță dacă tinerii ar ajunge în spitalele din România?”, a declarat Narcis Hogea la Digi24.

Cristian Popescu Piedone a executat un an și o lună din condamnarea de patru ani de închisoare primită în dosarul Colectiv, în mai 2022. Judecătorii de la Curtea Supremă au admis miercuri recursul său în casație și l-au achitat pentru acuzația de abuz în serviciu. Decizia este definitivă, iar Piedone urmează să părăsească penitenciarul.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes