Connect with us
Publicitate

Turism

Tarife uriașe la telecabinele Bușteni și Peștera, din munții Bucegi. Prețul unui bilet ajunge chiar și la 250 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Prețurile biletelor la telecabinele din Bușteni și Peștera au crescut atât de mult de parcă instalațiile de transport pe cablu ar fi poleite cu aur. Nu mai puțin de 250 de lei trebuie să scoată din buzunar turiștii pentru a circula cu telecabina între satul Peștera, din Dâmbovița și orașul Bușteni, din Din Prahova. Ceva mai ieftină este călătoria dus întors, între Bușteni și Babele, din munții Bucegi. Pentru această rută, prețul unui bilet urcare-coborâre este de 190 de lei.

Noile tarife au intrat în vigoare de la 1 aprilie, iar compania privată care administrează telecabinele a scumpit prețurile tuturor biletelor pe rutele spre și dinspre munții Bucegi. Mulți turiști se întreabă de ce trebuie să plătească atât de mult în condițiile în care în telecabine nu s-au făcut investiții de foarte mulți ani.

Iată tarifele practicate de Teleferic Prahova, pentru cele două telecabine:

TRONSON TARIF VECHI TARIF NOU
ADULȚI / COPII ADULȚI / COPII
Urcare Bușteni – Babele 90 LEI / 45 LEI 100 LEI / 50 LEI
Coborâre Babele – Bușteni 90 LEI / 45 LEI 100 LEI / 50 LEI
Tur- Retur Bușteni – Babele 170 LEI / 80 LEI 190 LEI / 90 LEI
Urcare Peștera – Babele 75 LEI / 40 LEI 85 LEI / 45 LEI
Coborâre Babele – Peștera 75 LEI / 40 LEI 85 LEI / 45 LEI
Tur- Retur Peștera – Babele 140 LEI / 70 LEI 160 LEI / 80 LEI
Tur- Retur Bușteni – Peștera            X 250 LEI / 125 LEI

Pentru turiști, noile tarife sunt exagerat de mari. În loc să plătească 250 de lei pentru un bilet la telecabină, cei care ajung pe Valea Prahovei se pot caza o noapte la o pensiune din stațiune sau pot să mănânce micul dejun, prânzul și cina la restaurantele din zonă. Cu aceeași bani, pasionații sporturilor de iarnă pot folosi o zi întreagă toate instalațiile de transport pe cablu de la Sinaia.

Publicitate

Programul telecabinei Bușteni – Babele începe de la ora 8.30, atunci când se face prima urcare, iar ultima coborâre de pe munte este programată la ora 16.00. În zilele de marți, instalația de transport pe cablu este închisă pentru revizie, în rest funcționează cu public de miercuri până luni.

La telecabina Peștera – Babele, instalația este închisă de luni până vineri șu funcționează doar în zilele de sâmbătă și duminică, de la ora 9.00, până la ora 15.00.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes