Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tânăra care a murit în weekend în masivul Bucegi nu era echipată corespunzător. Sute de turişti pleacă pe traseele montane în haine de stradă

Publicat

pe

Publicitate

O tânără în vârstă de 24 de ani a murit sâmbătă în masivul Bucegi după ce a alunecat și a căzut în gol aproximativ 200 de metri.

În timpul operațiunii de recuperare a trupului neînsuflețit, salvamontiștii prahoveni au întâlnit zeci de turiști îmbrăcați de oraș, unii dintre ei chiar cu copii în brațe, transmite observatorulph.ro.

„O tanara de 24 de ani si-a pierdut ieri viata in Muntii Bucegi.

Aceasta încerca să coboare cu prietenii ei de la Monumentul Eroilor spre Cabana Caraiman, când a alunecat şi a căzut aproape 200 de metri pe un vâlcel.

Nu a avut nicio şansă de supravietuire.

Publicitate

Traseul turistic Brâna Caraimanului străbate versantul sud-estic al muntelui si este destinat doar turistilor experimentati, antrenati si bine echipaţi. Doar ieri acest traseu a fost accesat de sute de turisti, marea lor majoritate fiind nepregatiti si total neechipati.

Chiar in momentul cand scoteam trupul tinerei din prapastie, un parinte îsi transporta copilul de nici un an in brate. Am incercst sa-i explicam inconstienta de care a dat dovada si nu intelegea nimic din ce-i spuneam..

In opinia lui nu gresise cu nimic…

Reamintim ca toate traseele care strabat Abruptul Prahovean necesita un echipament si un antrenament adecvat, mai ales in aceasta perioada cand terenul devine din ce in ce mai inghetat si foarte alunecos.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes