Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tânăra de la Casa de tip Familial Brădet, de lângă Săcele, care a fost opărită, a fost externată după două săptămâni de spitalizare

Publicat

pe

Publicitate

Tânăra instituționalizată la Casa de tip Familial „Gabriela“ Brădet, internată, în data de 11.08.2023, cu arsuri, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, a fost externată astăzi. Fata se simte bine, nu a avut nevoie de grefe de piele, este stabilă din punct de vedere medical și emoțional, iar personalul serviciului social va urma indicațiile medicale primite în vederea recuperării totale a fetei. DGASPC Brașov mulțumește pe această cale, personalului medical din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov pentru grija și profesionalismul de care a dat dovadă.

Incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. Atunci surse judiciare au declarat că din primele date tânăra cel mai probabil a fost opărită. Imediat a fost văzută de un medic legist care a constatat că are nevoie de 22-23 de zile de îngrijiri medicale.

Anchetele demarate în acest caz, atât cea penală, cât și cea administarativă, sunt în desfășurare, imediat ce acestea se vor finaliza, rezultatele lor vor fi făcute publice.

Conform datelor furnizate de Poliția Municipiului Săcele în acest caz a fost constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Publicitate

În paralel cu demararea cercetării interne administrative, conducerea DGASPC Brașov a dispus delegarea, în alte servicii sociale, a angajaților care se aflau în ture la momentul producerii evenimentului.

„Reiterăm faptul că la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov nu sunt și nu vor fi tolerate, sub nicio formă, comportamentele abuzive (neglijență, abuz, exploatare) asupra beneficiarilor instituției.

Totodată, vă informăm că apelând numărul de telefon 119, orice persoană fizică sau juridică poate semnala orice caz sau suspiciune de abuz, exploatare, neglijență sau orice altă formă de violență. La celălalt capăt al firului răspunde un specialist care evaluează cazul, iar atunci când situația o impune, va trimite de îndată echipa mobilă pentru a salva persoana dintr-o situație de risc sau, în cazul în care viața persoanei este pusă în pericol (accidente, urgențe medicale), operatorul va transfera apelul către 112.”, a transmis într-un comunicat de presă DGASPC Braşov.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes