Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tânără de doar 18 ani bătută cu bestialitate şi strânsă de gât de agenţii de pază ai unui hipermarket din Braşov. Fata a fost acuzată de un furt care nu a fost probat

Publicat

pe

Publicitate

Un caz de o cruzime ieşită din comun ar fi avut loc la începutul lunii decembrie într-un hipermarket din Braşov. O tânără de 18 ani, de etnie romă, ar fi fost fost bătută cu bestialitate şi strânsă de gât de către personalul de pază al magazinului. Conform unei asociaţii care se implică în cazuri de protecţie a femeilor fata a fost agresată fizic după ce a fost acuzată de furt, chiar dacă personalul care asigură paza magazinului nu a putut proba faptele. Şi dacă le-ar fi probat, cu ce drept a acţionat în această manieră împotriva unei tinere de doar 18 ani, care a fost de bună credinţă şi a răspuns tuturor întrebărilor care i-au fost adresate.

Asociaţia “Femeile se Implică“ a semnalat evenimentul pe pagina de Facebook pentru a atrage atenţia asupra acestui gen de fapte.

În ziua de 1 decembrie tânăra a făcut câteva cumpărături în hipermarketul Carrefour din noul mall AFI unde a plătit produsele cu cardul personal, dar a neglijat să păstreze chitanța. Din acest loc s-a deplasat la Carrefour-ul de pe Calea București 107 în căutarea unor produse pe care nu le găsise în hipermarketul precedent. Fata a intrat în acest magazin purtând un mic rucsac în spate cu cumpărăturile plătite de la celălalt hipermarket, a petrecut ceva timp uitându-se la diverse produse, dar în final a decis să nu mai cumpere nimic. După ce tânăra a trecut de casele de marcat, doi agenți de pază i-au spus să îi însoțească întrucât vor să discute cu ea. Aceasta, de bună credință i-a însoțit, știind că nu făcuse nimic rău. T.A a fost imediat izolată într-o cameră iar cei doi agenți de pază au acuzat-o din start de furt asumând că produsele pe care le avea asupra ei au fost sustrase din acel Carrefour.

Negând aceste acuzații fata fost bruscată violent, lovită cu pumnii și picioarele, lovită peste față și strânsă de gât chiar de către şeful securității de la Carrefour care între timp fusese chemat sa participe la “ancheta “. Speriată T.A a sunat la 112 cerând ajutor. Când a întrebat în cât timp vine un echipaj de poliție i s-a precizat că nu se știe timpul de intervenție. Ironia face însa ,ca agenții de pază să sune la același 112 solicitând intervenția Poliției pentru acuzația de furt, apel care a fost rezolvat imediat prin venirea rapidă a unui echipaj de la secția 5 de Poliție Brașov. Agresată, speriată și în stare de șoc, T.A a sunat o prietenă care se află în programul ONG-ului nostru de susținere și suport a tinerelor ce părăsesc sistemul de adopție și își construiesc propriul lor drum în viață. Una din membrele noastre s-a deplasat imediat la hipermarketul Carrefour cerând să o vadă pe T.A și să i se explice de ce a fost reținută, solicitare care nu a fost onorată de către agenții de poliție.

Publicitate

Membra ONG-ului nostru a observat starea deplorabilă a fetei care tremura, avea urme de agresiune pe gât și o față congestionată. Ajunsă la secția 5, poliția a deschis dosar de învinuire cu infracțiunea de furt împotriva tinerei, fără să ia în considerare agresiunea fizică vizibilă care s-a comis asupra ei. Pe 2 decembrie a fost însoțită la Institutul de Medicină Legală unde s-a confirmat violența fizică printr-un certificat medico-legal care atestă leziunile traumatice ce necesitau 7-8 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea suferita şi acuzaţia de furt au lăsat traume atât fizice cât şi emoţionale, ce s-au resimţit în următoarele zile prin probleme cu somnul, dar şi cu îndoieli legate de propria siguranţă în afara domiciliului. La aceasta stare s-a adăugat și un apel telefonic de amenințare care a amplificat teama de a părăsi casa. „, se arată în comunicatul postat pe Facebook de Asociaţia “Femeile se Implică“

Tânăra de 18 ani a fost abandonată la naştere, şi totă copilăria şi-a petrecut-o în îngrijirea asistenţilor maternali. cu toate acestea, fata urmează cursurile unui liceu şi practică un sport.

T.A este un copil abandonat la naștere, plasat în grija serviciilor sociale, care și-a petrecut cei 18 ani de viață cu asistenți maternali pentru care nu a însemnat nimic altceva decât valoarea indemnizației pe care aceștia o primeau de la stat. Cu toată lipsa dragostei unei familii adevărate, tânără urmează o carieră vocațională, practică volei, și-a format un grup de prieteni adevărați și visul ei este ca într-o bună zi să devină un arhitect de succes. se mai arată în comunicatul Asociaţiei “Femeile se Implică“

Asociaţia “Femeile se Implică“ a solicitat şi un răspuns din partea conducerii hipermarketului. Directorul a transmis că nu ştia nimic. Doar la intervenţia avocaţilor asociaţiei a spus că a văzut imaginile pe camerele video şi a concediat acel agent de pază.

Am solicitat domnului director…, directorul hipermarketului Carrefour de pe Calea Bucuresti ,care nu știa absolut nimic de incident, să verifice înregistrarile video din camera unde s-a petrecut agresiunea asupra fetei și să ne comunice pe email un răspuns oficial înainte de data de 14 decembrie. Spre dezamăgirea noastră, domnul director nu a acordat nici o considerație solicitării noastre, nu a trimis niciun email și nici nu ne-a contactat telefonic. La intervenția avocatei noastre care va reprezenta în instanță drepturile tinerei, domnul director a recunoscut că a vizualizat agresiunea împotriva tinerei pe camera video.

Domnul director nu a putut da nicio explicație când avocata i-a prezentat extrasul de cont de pe cardul tinerei cu cumpărăturile făcute în Carrefour-ul din mall-ul AFI, care confirmă că produsele confiscate și considerate „sustrase”, au fost plătite și aduse din Carrefour-ul unde fusese precedent. Domnul director nu a putut să ofere nici o explicație acuzației de furt și nici agresiunii fizice comise pe teritoriul hipermarketului pe care-l conduce, susținând doar că l-au dat afară pe angajatul firmei de securitate care a agresat-o pe tânără.” , se mai rată în comunicatul Asociaţiei “Femeile se Implică“.

„La nivelul Secției 5 Poliție Brașov se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt” și “purtare abuzivă”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care va fi propusă soluție legală la finalizarea cercetărilor.

În fapt, la data de 01 decembrie 2020, în jurul orei 16.45, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Brașov au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale din municipiul Brașov cu privire la faptul că, o tânără ar fi fost surprinsă, în flagrant, în timp ce sustrăgea mai multe produse din interiorul societății.

Echipa operativă, care s-a deplasat la fața locului, a procedat la identificarea persoanei în cauză, aceasta fiind o tânără, în vârstă de 18 ani din județul Brașov, procedându-se la întocmirea documentelor de constatare a infracțiunii flagrante, fiind constituit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “furt”.

Continuând cercetările în cauză, au rezultat indicii cu privire la săvârșirea unei alte infracțiuni de furt, faptă săvârșită în aceeași zi, în cadrul unei alte societăți comerciale de pe raza municipiului Brașov, urmând a fi stabilită cu exactitate întreaga stare de fapt.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, polițiștii Secției 5 Poliție Brașov s-au sesizat din oficiu și au extins verificările efectuând cercetări, in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

Menționăm faptul că până în acest moment nu a fost depusă plângere cu privire la săvârșirea vreunei fapte de agresiune fizică.”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes