Connect with us
Publicitate

Administrație

Taloanele de pensie vor dispărea fizic şi vor fi trimise pensionarilor prin email. Ce părere au oamenii

Publicat

pe

Taloanele de pensie vor dispărea fizic şi vor fi trimise pensionarilor pe email. Poştaşul va deveni şi el virtual, pentru că banii vor fi primiţi pe card. Este o iniţiativă a unor deputaţi liberali.

Publicitate

Pe uliţele satului, oamenii spun că nu au mail, că nu ştiu să umble cu cardul şi nici să vorbească pe chat cu funcţionarii casei de pensii.

Pensionarii care primesc pensia pe card vor fi informați printr-un e-mail. Proiectul legislativ a fost inițiat de mai mulți deputați liberali, printre care și fostul ministru al muncii Violeta Alexandru, și a fost adoptată ieri de Senat.

„Până acum se proceda așa, poștașul venea acasă să-ți prezinte fluturașul chiar dacă primeai banii pe card, încercăm pe cât putem să debirocratizăm acest sistem, cred că este un pas, este mult mai simplu pentru cei care știu deja ce înseamnă un mail.”, spune Virgil Guran, liderul grupului parlamentar PNL din Senat.

Publicitate

Inițiativa, spun cei care au votat-o, aduce și economii.

„Costurile acelea, cel puțin cele care țin de poșta Română și de distribuție ar trebui să dispară pentru că trimiterea unui e-mail este gratuită.”, spune Ștefan Pălărie, senator USR-PLUS.

„Digitalizarea pensionarilor” este prevăzută și în PNRR. Mai exact, guvernanții doresc ca taloanele de pensie fizice, să fie eliminate, iar în locul lor să fie trimise taloane virtuale. Mai mult, pensionarii ar urma să aibă un cont personal pe platforma Casei Naționale de Pensii, iar acolo vor putea conversa cu funcționarii pe chat, toate nemulțumirile. Digitalizarea va costa 60 de milioane de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes