Connect with us
Publicitate

Administrație

Tablete, laptopuri şi proiectoare în valoare de peste 26 de milioane de lei pentru elevii braşoveni. Banii vin din fonduri europene

Publicitate

Publicat

pe

Primăria Brașov a lansat zilele acestea licitația pentru achiziția de ,,Echipamente TIC pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Brașov”, respectiv achiziția de table interactive, proiectoare și ecrane de proiecție, camere web, laptopuri, tablete grafice și desktopuri.

Publicitate

Fondurile necesare acestei achiziții vor fi asigurate prin intermediul unei finanțări europene nerambursabile, finanțare în cadrul căreia Municipalitatea a ajuns în faza de precontractare, după ce, săptămâna trecută, a primit confirmarea că a depășit faza de evaluare tehnico-financiară. Valoarea proiectului pentru care s-a solicitat finanțarea este de 26.541.613 lei, din care 98% reprezintă finanțare nerambursabilă.

„Mă bucur să împărtășesc cu voi o veste importantă pentru învățământul brașovean, respectiv aprobarea proiectului depus pentru finanțare pentru dotarea școlilor din Brașov cu echipamente IT. Este un proiect în valoare de 26,5 milioane de lei, un proiect pe care l-am depus spre finanțare la începutul anului trecut, un proiect care vine să ofere tablete elevilor dar, și mai important, toată infrastructura IT necesară unui act de educație modern în școlile brașovene: proiectoare, table inteligente, laptopuri și toate instrumentele de care profesorii au nevoie pentru un act educațional digital de calitate. Educația este un pilon important în dezvoltarea comunității, iar la Brașov creștem calitatea învățământului folosind bani nerambursabili. Este un element de mândrie pentru noi toți”, a precizat primarul Allen Coliban.

Inițial, acest proiect a fost gândit pentru achiziția de tablete pe care să lucreze copii în perioada pandemiei. Deoarece o astfel de soluție nu rezolva problemele decât pe termen scurt, Municipalitatea a luat decizia ca majoritatea fondurilor să fie alocată achiziției de echipamente IT necesare activității de predare, respectiv table interactive, proiectoare, laptopuri sau calculatoare, iar tablete au fost prevăzute pentru a acoperi necesarul pentru elevii aflați în situații sociale deosebite.

Publicitate

Conform caietului de sarcini, prin această achiziție Primăria Brașov va cumpăra: 942 de table interactive; 732 de proiectoare; 574 de ecrane de proiecție; 1.097 de camere web conferință; 2.161 de laptopuri, la care se vor adăuga și tablete grafice (2161 buc) și 260 de sisteme desktop + monitor. Toate echipamentele vor fi livrate cu softurile necesare funcționării lor. Cantitățile de echipamente IT au fost stabilite în funcție de necesarul transmis de fiecare unitate de învățământ.

Valoarea estimată a achiziției este de 20.903.631.17 lei, la care se adaugă TVA.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 60 de puncte, punctajul tehnic, respectiv includerea și a altor dotări față de cele minimale prevăzute în caietul de sarcini, este de 35 de puncte, iar termenul de livrare este de maxim 5 puncte, în cazul în care livrarea se face în 60 de zile.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 iulie 2022, ora 15:00.

Această achiziție face parte dintr-un proiect care mai cuprinde și achiziția de tablete pentru elevi, procedură aflată în faza de semnare a contractului, după ce compania Orange a fost declarată câștigătoare pentru furnizarea celor 1.357 de tablete care vor fi furnizate copiilor aflați în situații sociale deosebite.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes