Connect with us
Publicitate

Social

Tabere estivale la Zărneşti şi Păltiniş pentru copiii care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate

Publicat

pe

Salvaţi Copiii România organizează, în perioada iulie – august, tabere în zonele Păltiniş – Sibiu şi Zărneşti – Braşov pentru 1.000 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în alte state şi care sunt incluşi în programele de suport ale organizaţiei din judeţele Dâmboviţa, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Olt, Dolj, Constanţa, Tulcea, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.

Publicitate

Conform unui comunicat al Salvaţi Copiii România, taberele se înscriu în seria demersurilor recreative şi de socializare din programele de suport ale organizaţiei, care au rolul, pe de o parte, de a ocupa timpul liber al copiilor cu activităţi relevante şi, pe de altă parte, de a preveni izolarea socială şi înstrăinarea acestora.

Totodată, este stimulată dezvoltarea a diferite abilităţi ale celor mici, programul incluzând ateliere de dezvoltare personală, de dezvoltare a abilităţilor artistice, jocuri în aer liber, drumeţii în natură.

Aproape 14% dintre copiii români care au vârste de până la 17 ani împliniţi (536.000) au avut cel puţin un părinte plecat la muncă în alte state în ultimul an, arată datele unui studiu naţional realizat de Salvaţi Copiii România la finalul anului trecut.

Publicitate

Italia (21%), Spania (17%) şi Austria (12%) sunt primele trei destinaţii de migraţie pentru muncă în cazul femeilor. În cazul bărbaţilor, acestea sunt Germania (24%), Italia (22%) şi Marea Britanie (14%).

Aproape o treime dintre copiii care au fost întrebaţi (31%) au afirmat că nu au fost de acord cu plecarea părintelui/părinţilor la muncă în alte ţări.

În medie, mama pleacă prima dată la vârsta de 6 ani şi 11 luni a copilului; a fost plecată, în medie, 3,2 ani dintre cei 4,5 în care copilul s-a confruntat cu migraţia acesteia. Dintre mamele plecate să muncească în alte state, 58% se întorc în ţară o dată pe an, relevă studiul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes