Connect with us
Publicitate

Turism

Tabere de iarnă pentru studenții din România. Ministerul Familiei a pregătit un program prin care decontează cazarea și masa tinerilor care vor o vacanță la munte

Publicat

pe

Vacanțe la schi gratuite pentru studenți. Asta promite ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care a creat un nou program de tabere studențești la care pot lua parte tinerii care învață la orice facultate din țară. Practic orice student care urmează cursurile unei universități din România se poate înscrie la una dintre taberele organizate de ministerul Familiei.

Publicitate

Acestea se vor desfășura în două serii, a câte cinci nopți fiecare, în perioada 10 – 15 februarie și 18 – 23 februarie. Autoritățile spun că vor deconta cazarea în valoare de 100 de lei pe zi și masa în valoare de 52 de lei pe zi pentru fiecare student în parte. În schimb, tinerii care vor participa la tabere vor trebui sa suporte transportul din buzunarul propriu.

„Pentru a se înscrie în cadrul programului de tabere, studenții trebuie: să fie înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență, să fie integraliști și să aibă vârsta de până la 35 de ani. Studenții de anul 1 licență/master care nu au situația încheiată pe semestrul întâi nu se pot înscrie. Completarea cererii tip și transmiterea acesteia către secretariatul facultății sunt necesare pentru înscriere. În cazul situațiilor speciale, trebuie transmisă alături de aceasta și dovada implicării în activități extracuriculare sau dovada încadrării în cazurile sociale. Verificați site-ul facultății la care studiați pentru a afla până când puteți depune documentele și dacă le puteți transmite și în format on-line”, au transmis oficialii.

Momentan, reprezentanții ministerului Familiei nu au anunțat și unde se vor desfășura aceste tabere de iarnă. Oricum studenții care vor să meargă la schi vor trebui să aibă la ei bani și pentru instalațiile de transport pe cablu, iar tarifele sunt destul de piperate. În Poiana Brașov, de exemplu, un schi pass valabil o zi întreagă costă 200 de lei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes