Connect with us
Publicitate

Social

Sute de studenţi de la Braşov nu mai au loc în cămine, în noul an universitar

Publicat

pe

Aproximativ 5.000 de studenţi ai Universităţii Transilvania Braşov au solicitat, anul acesta, loc în cămin. Instituţia de învăţământ superior are, însă, doar 4200 de locuri disponibile, din cauza măsurilor de distanţare impuse în contextul pandemiei de coronavirus, transmite Radio România Brașov FM.

Publicitate

„S-a hotărât ca în căminele în care avem camere de câte 4 locuri să rămână doar 3 locuri, deci va fi o reducere de la circa 4200 de locuri la circa 3400 de locuri în caminele Universității Transilvania. Regulile rămân aceleași – în funcție de rezultatele la învățătură. Bineînțeles avem și categoria studenților din zone mai sensibile: vorbim de centre de plasament, copii orfani – pentru aceștia, ca în anii trecuți, cazarea va fi asigurată de universitate”, a spus rectorul Universităţii de stat din Braşov, prof. dr. Ioan Abrudan.

În plus, reprezentanţii Universităţii braşovene spun că, anul acesta vor avea cheltuieli mai mari, astfel că şi taxele de cazare vor fi majorate cu 10 – 15 procente.

„Dacă ne gândim la consumuri, luăm cel mai important și anume – consumul de gaz; Că încălzești o cameraă pentru 2 persoane, pentru 3 sau pentru 4, consumul este acleași deci, practic, va trebui, oarecum, să compensăm absența unui student în cameră și să reușim să ne achităm facturile către furnizori”, a spus prorectorul cu studenții, prof. dr.ing. Daniel Munteanu.

Publicitate

Anul universitar se deschide , la Brașov, pe 1 octombrie. Studenţii vor participa online la cursuri, însă vor merge şi la facultate pentru laboratoare sau seminarii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes