Connect with us
Publicitate

Eveniment

Sute de soldați participă la exerciții militare care au loc în județele Brașov și Covasna

Publicat

pe

Publicitate

Noi exerciții militare vor fi organizate, în următoarea perioadă, în județele Brașov și Covasna. Acestea au ca scop care au ca scop dezvoltarea interoperabilității între militarii români și colegii din NATO aflați pe teritoriul României. De data aceasta, militari francezi, care fac parte din Grupul de Luptă al NATO dislocat în România, alături de membri ai Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, din Sfântu Gheorghe, participă la o serie de exerciţii comune, anunță radiobrasovfm.ro.

Astfel, până pe 1 septembrie sunt programate exerciţii în poligonul de instrucţie alpină din Cheile Râşnoavei, judeţul Braşov, precum şi în poligoanele militare din localităţile Breţcu şi Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Structuri din cadrul Forţelor Terestre, în cooperare cu structuri NATO dislocate pe teritoriul României, vor desfăşura exerciţii tactice în teren cu trupe şi tehnică. Pe timpul desfăşurării activităţilor, militarii vor folosi muniţie de manevră.

În această perioadă, mijloacele tehnice planificate să participe la executarea antrenamentelor vor tranzita judeţele Harghita, Braşov şi Covasna.

Publicitate

Activităţile de instruire au ca scop validarea procedurilor operaţionale, precum şi dezvoltarea interoperabilităţii dintre cele două armate membre NATO, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Brigăzii 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, care are în subordine Batalionul „Cireşoaia”.

În ultimul an au avut loc mai multe exerciţii de instrucţie în judeţul Covasna, la care au participat atât forţe din cadrul unor structuri militare din ţară, cât şi din trupele NATO, la unul dintre acestea fiind folosite şi elicoptere de survol.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes