Connect with us
Publicitate

Social

Sute de polițiști, jandarmi, pompieri și cadre medicale din Brașov vor fi la datorie în minivacanța de Sfânta Maria

Publicat

pe

Minivacanța prilejuită de sărbătoarea creștină a Adormirii Maicii Domnului va presupune valori ridicate de trafic pe arterele rutiere din județul Brașov, un indice mare de ocupare a structurilor de cazare și unităților de alimentație publică și, în general, un grad ridicat de mobilitate pentru un număr foarte mare de oameni.

În acest context, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Brașov sunt pregătite, ca de obicei, să asigure ordinea și siguranța publică, fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere, descurajarea comiterii de fapte ilegale, gestionarea rapidă și eficientă a situațiilor de urgență care ar putea apărea.

Astfel, peste 130 de pompieri militari brașoveni se vor afla în serviciu operativ, fiind pregătiți să intervină cu mai multe autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, autospeciale de lucru și salvare de la înălțime, precum și alte autospeciale și tehnică specifică, pe timpul desfășurării evenimentelor publice.

De exemplu, în data de 15 august 2023, de la ora 08:30 până la finalizarea evenimentului, o autospecială de intervenție echipată cu rucsac de prim-ajutor și încadrată cu 5 subofițeri-paramedici va asigura măsurile de prevenire a incendiilor și acordarea primului ajutor pe timpul desfășurării manifestării religioase de la Mănăstirea „Constantin Brâncoveanu” din localitatea Sâmbăta de Sus.

Publicitate

De asemenea, în perioada 12-15 august inspectorii de prevenire se vor afla in proximitatea celorlalte lăcașuri de cult din județul Brașov, unde vor desfășura campanii de informare preventivă.

În perioada 11-15 august 2023, aproximativ 900 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor desfășura activități specifice pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

Echipe mixte formate din polițiști aparținând structurilor de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, precum și din alte structuri de Poliție vor fi în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru depistarea și tragerea la răspundere penală sau contravențională a persoanelor care săvârșesc fapte ce contravin prevederilor legale.

În zonele în care se vor desfășura manifestări religioase și cultural-artistice vor fi prezente dispozitive suplimentare de polițiști. Totodată, polițiștii vor fi prezenți în zonele de agrement, în piețe, precum și în stațiile și în mijloacele de transport în comun.

Echipajele Poliției rutiere vor monitoriza drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea traficului și prevenirea producerii unor evenimente rutiere.

Jandarmeria Brașov va asigura, cu efective sporite, măsuri de ordine și siguranță publică în zonele din imediata apropiere a lăcașurilor de cult pe timpul slujbelor religioase desfășurate cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, precum și în alte zone aglomerate, în zonele turistice și pe traseele montane din județ.

Ca în fiecare an, un număr însemnat de jandarmi vor asigura ordinea publică la hramul Mănăstirii „Constantin Brâncoveanu” din Sâmbăta de Sus, acolo unde mii de pelerini din toată țara sunt așteptați să vină să se roage și să se reculeagă.

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov din cadrul Agenției Naționale Antidrog vor desfășura, la nivelul județului, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative și riscurile asociate consumului de droguri. Activitățile vor avea loc atât în spațiile recreaționale aglomerate, precum și la evenimentele cu public numeros organizate în această perioadă.

Persoanele care au nevoie de sprijin sunt îndrumate să apeleze Tel Verde: 0800 870 070, să se adreseze direct Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes