Connect with us
Publicitate

Administrație

Sute de locuitori din Sfântu Gheorghe riscă să rămână fără apă, din cauza datoriilor

Publicat

pe

Gospodăria Comunală din Sfântu Gheorghe avertizează că de astăzi începe sistarea apei potabile la 17 asociații de proprietari care au datorii.

Publicitate

Practic, 10% din totalul asociațiilor de proprietari au probleme cu plățile, iar unii dintre locatari au datorii istorice de peste 10 ani.

Societatea are de recuperat de la beneficiari aproape 4 milioane de lei, din care 35% provin de la asociații, iar restul aparține firmelor.

80% din totalul datoriilor acumulate de companiile private le deține o firmă aflată acum în faliment. Este vorba de aproape o jumătate de milion de lei, iar procedurile de recuperare sunt dificile.

Publicitate

„Sunt unele asociații unde avem de 10-15 ani probleme. Variază și sumele, între 2.000 de lei care e cea mai mică sumă, până în 350.000 de lei, avem de toate.. Sunt unele datorii istorice la clienți care își permit să nu-și onoreze plățile și nu este corect față de acei consumatori care întotdeauna își plătesc facturile la timp. Sunt convins că își achită facturile la electricitate, gaze, internet sau telefonie mobilă dar la apă s-au obișnuit că e bine și așa.”, precizează directorul Gospodăriei Comunale din Sfântu Gheorghe, Kozsokar Attila, pentru radiomures.ro

Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe este societatea care asigură servicii de apă și canalizare în 19 unități administrativ-teritoriale, adică în aproape jumătate din județul Covasna, în care trăiesc peste 100.000 de locuitori.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes