Connect with us
Publicitate

Social

Suspiciunile de hepatită severă de cauză necunoscută au fost infirmate. Ministrul Sănătății spune că nu există niciun caz în România

Publicat

pe

Alertele legate de hepatita misterioasă care se răspândește în toată lumea au fost infirmate de autoritățile din România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că până acum nu a fost depistat niciun caz în țara noastră.

Săptămâna trecută doi copii în vârstă de 8 luni, respectiv 10 ani au devenit suspecți de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută. După analize medicale amănunțite, medicii au descoperit că micuții sufereau de alte afecțiuni.

„Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătăţii.

Primul copil care a devenit suspect de hepatită de cauză necunoscută a fost o fetiţă în vârstă de cinci ani. Micuța a fost diagnosticată cu boala Wilson şi insuficienţă hepatică şi a suferit un transplant de ficat pe 30 aprilie. Astfel, specialiștii au infirmat suspiciunea inițială.

Publicitate

La nivel mondial au fost raportate până acum în jur de 200 de îmbolnăviri cu această maladie, în 14 țări. Japonia și Canada se numără printre statele care au anunțat ultimele că au descoperit cazuri de hepatită cu origine necunoscută. Specialiștii încă încearcă să stabilească ce provoacă această afecțiune.

Potrivit digi24.ro, autoritățile sanitare americane spun că o primă pistă în cercetare indică drept o cauză un adenovirus. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA, indică aşa-numitul adenovirus „tip 41”, care până în prezent era cunoscut pentru provocarea unor gastroenterite severe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes